Siyaset Davutoğlu, Putin'e seslendi
Paylaş
Davutoğlu, Putin'e seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 1915 olaylarına ilişkin 'soykırım' ifadesini kullanmasıyla ilgili, "Tarihi herkesle konuşmaya hazırız ama göz mesafesinde konuşmaya hazırız" dedi

TBMM'de TBMM'nin açılışının 95'nci yıldönümü nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, yüz yıl önce yaşanan acılar üzerinden Türkiye'yi karalamak isteyen çevreler olduğunu belirterek, "Şu anda dünyanın birçok yerinde bazı çevreler, lobiler tam bir hareket halinde Türkiye aleyhtarı bir kampanya yürütürken ve bu kampanyaya birçok kirli çevreler açıkçası tahrik edici şekilde katılırken Türkiye, yüzyıllık bir savaşın arkasından 100. yılında savaştığı ülkenin liderlerini ülkemizde ağırlıyor" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 1915 olaylarına ilişkin ’soykırım’ ifadesini kullanmasının hatırlatılması üzerine Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:
"Kim tarafından nerede yapılırsa yapılsın. Tarihi herkesle konuşmaya hazırız ama göz mesafesinde konuşmaya hazırız. Bir santim konuşursa Türklerin bu konudaki onurlarına düşkünlüğü herkes tarafından bilinir. Bütün muhataplarımıza, gelin göz mesafesinde konuşalım ama herkes tarihini açsın. Üçüncü taraflara onların yorumlarına ne de gölge etmelerine ihtiyaç var. Biz Ermenilerle bütün Anadolu şehirlerini paylaşırken ortak bir yaşam içinde bulunurken İstanbul’da Ermeni Patrikhanesi kurulduğunda ilk defa tarihte Fatih Sultan Mehmet Han’ın fermanıyla ortada bu devletlerin çoğunun dahi adı yoktu, bunun da bilinmesi lazım"

ANKARA, (DHA)

Haberin Devamı