Siyaset Davutoğlu: Türkiye'nin dış politikası vizyon sahibi ve şeffaf
Paylaş
Davutoğlu: Türkiye'nin dış politikası vizyon sahibi ve şeffaf

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoglu, Washington'da bir araya geleceği ABD'li meslektaşı Hillary Clinton'la Wikileaks belgeleri dahil "çeşitli gündem maddelerini" görüşme fırsatı bulacaklarını söyledi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Washington'daki temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlenen görüşmenin öncesindeki ortak basın açıklamasında Davutoğlu, Clinton'a Wikileaks belgeleriyle ilgili kendilerine önceden verilen bilgilendirme için teşekkürlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Davutoğlu görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Türkiye ile ABD arasında model ortaklık ve stratejik ortaklık ilişkisi" olduğunu, bu yüzden çok sayıda ortak gündem maddesini ele alacaklarını belirtti. Türkiye'nin ABD ile olan ilişkileri de dahil dış politikasının vizyon sahibi ve şeffaf olduğunu belirten Davutoğlu, bölgesel ve küresel barışın tesisi için ABD yönetimiyle koordineli çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton da, açıklamasına “Hem çalışma arkadaşım hem de dostum Davutoğlu'nu Dışişleri Bakanlığında ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” diyerek başladı. Davutoğlu'yla son 22 ayda yakından tanıştıklarını ifade eden Clinton, bir dizi konuyu ele almak üzere bugün tekrar bir araya gelmelerinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye ile ABD'nin dünyadaki en önemli ikili ilişkilerden birine sahip olduğunu belirten Clinton, “Bu ilişkiyi güçlendirme ve derinleştirmeyi sürdürmeye çok bağlıyız” dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'yla görüşmenin kendisi için her zaman çok yapıcı olduğunu söyleyen Clinton, “Çünkü, sadece Türkiye ve ABD'nin birlikte yapabileceği, yapılması gereken çok fazla şeyimiz var” diye konuştu.

(Hürriyet)