Gündem Davutoğlu'ndan flaş Hakan Fidan açıklaması

Davutoğlu'ndan flaş Hakan Fidan açıklaması

Paylaş
Davutoğlu'ndan flaş Hakan Fidan açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hakan Fidan'ın adaylığını geri çekmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Davutoğlu, "Nasıl benim imzamla ayrıldıysa bugün de aynı şekilde görevine geri döndü. Sayın Cumhurbaşkanı iler aramızda bir görüş farklılığı yoktur" dedi

Ankara'da dün gece Hakan Fidan bombası patlamıştı. Fidan, 30 gün sonra AK Parti'ye yaptığı aday adaylık başvurusunu geri çeken MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, yeniden MİT'in başına geçti.

Haberin Devamı

Bu karar sonrası tüm gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çevrilmişti. Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan Fidan'ın adaylık başvurusu sonrası 'Fidan'a kırgınım' demişti.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28148","28148","201503","28148-271157.jpg","1", "0","Ahmet Davutoğlu'ndan flaş Hakan Fidan açıklaması");

"CUMHURBAŞKANIYLA ARAMIZDA BİR GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK"

Dün Ankara'da yaşanan bu sıcak gelişme sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu. Parti Grubu toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "Sayın Fidan verilen görevleri yerine getirme noktasında benim de Cumhurbaşkanı'nın da takdir ettiğimiz bir bürokrattır. Aynı şekilde bu kararına saygı duyduk. Nasıl benim imzamla ayrıldıysa bugün de aynı şekilde görevine geri döndü. Sayın Cumhurbaşkanı iler aramızda bir görüş farklılığı yoktur. İstişare yaptık: Hakan Fidan bizim için nasıl ki daha önce kıymetli bir bürokratsa bugün de aynı değerdedir.

Haberin Devamı

Cumartesi günü Amerika dönüşü kendisiyle görüştüm. Benim kanaatim de MİT Müsteşarlığı görevini hakkıyla yerine getirdiği için benim kanaatim de görevi sürdürmesi yönündeydi. Ben de Cumhurbaşkanıyla görüşüp bu yöndeki kararı verdik. Yorgunluk iddiaları vardı ama kendisi büyük bir şevkle göreve devam edecek." dedi.