Siyaset Davutoğlu'ndan 'Gezi' açıklaması
Paylaş
Davutoğlu'ndan 'Gezi' açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'deki düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'ndeki konuşmasına ilişkin yorumları değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Washington temasları kapsamında düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmaya ilişkin haberleri sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden değerlendirdi. Konuşmanın Türkiye’de farklı değerlendirmelere neden olduğunu gördüğünü belirten Davutoğlu, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

Haberin Devamı

"Ben daha önce yurtiçinde ve yurtdışında Gezi eylemleri sonrası ne söylediysem yine aynısını söyledim. İlgili haber başlığındaki gibi ‘Gezi’den onur duyuyoruz' şeklinde bir ifadem olmadı. Gezi protestolarını, Ortadoğu’daki eylemlerle karşılaştıran bir soruya karşı Türk demokrasisinin geldiği yere işaret ettim.

Türkiye, ifade ve basın özgürlüğü konularında hiçbir Avrupa ülkesinden geri değildir. Benim gurur duyduğum, Gezi eylemi değil bu konularda ülkemizde Avrupa standardının sağlanmış olmasıdır. Kimse oradaki konuşmamdan farklı anlamlar çıkarmaya çalışmasın. Benim oradaki ifadelerimi tam bilmeden amacı belli haberler üzerinden yapılan erken yorumları da sahiplerinin tekrar değerlendirmesi gerekir."

Haberin Devamı