Siyaset Davutoğlu'ndan İbadi'ye 'İhlallere meydan vermeyin' çağrısı
Paylaş
Davutoğlu'ndan İbadi'ye 'İhlallere meydan vermeyin' çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar İbadi ile telefonda görüştü. Davutoğlu, IŞİD'le mücadelede sivillerin korunması ve yerel halkın desteğinin alınması gerektiğini vurguladı

Anadolu Ajansı, görüşmenin İbadi'nin talebi üzerine gerçekleştirildiğini belirtirken, Irak liderinin Başbakan Davutoğlu'na, Irak'taki güvenlik durumu hakkında bilgi verdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Haydar İbadi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada Başbakan Davutoğlu'na Irak'ta IŞİD'le mücadelede askeri kazanımlar hakkında bilgi verdiğini, Davutoğlu ile ikili işbirliğini konuştuklarını duyurdu.

Davutoğlu da Irak'ın güvenliği, birliği ve toprak bütünlüğüne yönelik tehditlerle mücadelesine Türkiye'nin verdiği desteği yineledi. Başbakan, IŞİD'le mücadelede örgütün hakimiyeti altında bulunan bölgede halkın desteğinden de yararlanılmasına vurgu yaptı. Harekâta iştirak eden Irak milli imkânlarının geliştirilmesi dileklerini ifade eden Davutoğlu, kurtarılan bölgelerde sivil halkın korunması, ayrışma ve ihlallere meydan verilmemesinin önemine işaret etti.