Dünya Davutoğlu'ndan kritik konuşma

Davutoğlu'ndan kritik konuşma

Paylaş
Davutoğlu'ndan kritik konuşma

İsrail'in elini kana buladığını söyleyen Davutoğlu, bu operasyonun hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini ifade etti

İsrail'in kanlı operasyonunun ardından BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak gerçekleştirdiği oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Canlı yayında barbarlık gösterisi izledik" dedi.

Haberin Devamı

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

-Yaklaşık 600 kişinin bulunduğu gemilere yönelik yapılan saldırı hiçbir şekilde haklı gösterilemez.

- İsrail'in eli artık kana bulanmıştır.

- Çocuklara ihtiyaç duyulan malzemeleri götürmeye çalışıyorlardı. Çünkü o çocuklar hiçbir eğitim alamıyorlar. İstikrar içinde Filistin devletinde yaşamaktan alıkoyulmuş durumdalar. Uluslararası toplum bunun farkında ama bu noktalara gelindi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye yardım malzemeleri taşıyan gemilere kanlı baskının ardından, Türkiye ve Lübnan'ın talebiyle acil olarak toplanmıştı.

Davutoğlu, İsrail'in yardım konvoyuna yaptığı saldırının ardından BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplantısına katılmak üzere Şili üzerinden ABD'ye gelmişti.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı, toplantının, Konsey'in daimi olmayan üyeleri Türkiye ve Lübnan'ın talebiyle yapıldığını bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun gün içerisinde yaptığı açıklamada, İsrail komandolarının Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasından dolayı "şoke olduğunu" söylemişti.

Ban, saldırıda insanların öldürülmesini kınadığını belirterek, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın yaşamsal önemde olduğunu ifade etmişti.

EN AZ 9 ÖLÜ

İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine düzenlediği askeri operasyonda çoğu Türk en az 9 kişinin öldüğü açıklandı. Saldırılarda en az 15'i Türk onlarca kişi de yaralandı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye yardım malzemeleri taşıyan gemilere kanlı baskının ardından, Türkiye ve Lübnan'ın talebiyle acil olarak toplandı.

Reuters haber ajansı, toplantının, Konsey'in daimi olmayan üyeleri Türkiye ve Lübnan'ın talebiyle yapıldığını bildirdi. Davutoğlu, İsrail'in yardım konvoyuna yaptığı saldırının ardından BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplantısına katılmak üzere Şili üzerinden ABD'ye gelmişti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun gün içerisinde yaptığı açıklamada, İsrail komandolarının Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasından dolayı "şoke olduğunu" söylemişti. Ban, saldırıda insanların öldürülmesini kınadığını belirterek, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın yaşamsal önemde olduğunu ifade etmişti.

Haberin Devamı