Siyaset Davutoğlu'nun ilk talimatı
Paylaş
Davutoğlu'nun ilk talimatı

Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mardin milletvekillerinden, elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan olaylar hakkında bilgi aldı ve görüşmenin ardından elektriği kesilen çiftçilere enerji verilmesi talimatı verdi

Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçesinde elektrik kesildiği için sulama yapamayan çiftçiler, yol kapatma eylemi yapmıştı.

Haberin Devamı

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu’nun durumdan haberdar olmasıyla verdiği talimatla, enerji verildi. Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mardin milletvekillerinden, elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan olaylar hakkında bilgi aldı.

Davutoğlu, görüşmenin ardından elektriği kesilen çiftçilere enerji verilmesi talimatı verdi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’ndaki yemin töreninin ardından, AK Parti grubundaki makamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile bir araya geldi. Yapılan toplantıya AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve Belma Satır da hazır bulundu. Görüşmede milletvekilleri, Ahmet Davutoğlu’na, vatandaşların elektrik kesintileri nedeniyle 3 gündür Mardin-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatması konusunda bilgi verdi.

Haberin Devamı

Milletvekili Akdağ, görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada, Davutoğlu’na, işin boyutu, vahameti ve önemi ile ekonomik kayıpları konusunda bilgi verdiklerini söyledi. Akdağ, elektrik dağıtım şirketinin yanlış uygulamaları sonucu çiftçi ile güvenlik güçlerinin karşı karşıya kaldığını belirterek, "Çiftçimizin emeği ürünlerinin heba olmaması için bir an önce elektrik verilmesi hususunda bu çalışmaları yaptık. Çiftçilerimizin emeği ve ürünü heba olmasın insanlarımızın medeni bir ihtiyaç olan elektrik ihtiyaçları karşılansın. Şimdi mevcut borçların kendisi gidip ödeyen ödeyecek, ödemeyen ürün desteğinden kesilecek bu bakanlar kurulu kararına göre. Birinci amacımız şu anda zaman kazanmak bu seneki mahsulü kurtarmak" dedi.

Akdağ, Davutoğlu’nun, çiftçilerin elektrik borçlarının tarımsal destekleme primlerinden ödenmesi konusunda çalışma yapılmasını istediğini belirterek, "Bu soruna çözüm bulunması ve bu konuda bir Bakanlar Kurulu kararı hazırlanması noktasında Başbakanlık Müsteşarı’na talimat verdi. Soruna en kısa sürede çözüm bulunacak" diye konuştu.

IHA