Gündem Dayak sonrası dayak mesajı!

Dayak sonrası dayak mesajı!

Paylaş
Dayak sonrası dayak mesajı!

Dayakçı kocasını şikâyete gitti, dönerken bir kez daha dayak yedi; sonra da tehdit dolu mesajlar aldı

Sakarya'da önceki gün, dövdüğü için şikayete giden eşini, karakol çıkışı yine döven kocanın marifetleri bitmiyor. Eşinden sonra kayınbiraderi tarafından da dövülen kadın, şimdi de tehdit mesajları aldığını söyleyerek savcılığa başvurdu.

>> ŞİKAYETE GİTTİ, SOKAKTA DAYAK YEDİ

Adapazarı'nda şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşadığı ve boşanma davaları süren eşi tarafından dövüldüğü için şikayete gittiği karakol çıkışında eşi tarafından yine dövülen, daha sonra da kayınbiraderinden dayak yiyen 34 yaşındaki B.A. yaşadıklarına isyan etti. A., “Hiç bir ceza almayacaklarını bildikleri için yapıyorlar. Yine yapacaklar. Biliyorum. Bir sey olmuyor. Çünkü devlet, savcılık cezasını vermiyor, bu yüzden dayak yiyorum” dedi.

'POLİSLERİ DE ŞİKAYET ETTİ'

Olayda ihmali olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Polis Merkezi'nde görevli polislerini de savcılığa şikayet eden 1 çocuk annesi B.A. dert yandı. Teşhir olmamak için fotoğraf ve görüntü çektirmek istemeyen B.A., sokaktaki dayak görüntülerinin TV kanallarında ve gazetelerde yayınlanmasından sonra sokağa çıkamaz hale geldiğini belirterek, “Ben mağdurum. Benim fotoğraflarım var. Ancak beni o hale sokan eşim ve kayınbiraderimin adları rumuz olarak kullanıldı” dedi.

‘ÇALIŞMIYOR, İÇİP KUMAR OYNUYOR’

Eşi Mehmet A. ile aynı mahallede otururken tanışıp evlendiklerini söyleyen B.A., eşinin kendisini aldattığı için ayrılmaya karar verdiklerini söyledi. Eşinin içki ve kumara olan düşkünlüğü nedeniyle ev yaşantılarının olmadığını ve sık sık çantasından parasını aldığını da öne süren B.A., şikayete gittiğinde polislerin ‘karı koca arasında geçen bu konuların suç olmadığını’ söyleyerek şikayetini kabul etmediklerini öne sürdü. B.A. yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ben hasta bakıyorum. Eşim çalışmıyor. İş buluyor bir ay çalışıp bırakıyor. Alkol alıp kumar oynar. Kardeşleri de öyle. Ben evin geçimini üstleniyorum. İcralar geldi. Hakkında tutuklama kararı bile çıktı. Bir süre önce beni aldattığını öğrenince ayrılmaya karar verdim. Boşanma davası açtım. Oğlumu alarak başka eve çıktım. Bir süre önce telefon etti, ‘Peşimde mafya var. Bana 500 lira ver. 2 gün sonra vereceğim’ dedi. Yardım için parayı verdim. Ancak parayı geri ödemediği gibi telefonları da kapattı. Parayı istemek için kaldıkları dükkandan bozma eve gittiğimde ise beni yumrukladı. Polis merkezine gittim. Arkamdan geldi. Polisler karakolda dışarıda oturuyorlardı Dövülmüşüm, ayağa bile kalkmıyorlar. Şikayetimi anlattım. Bir içeri girmemi, bir dışarı çıkmamı istiyorlar. Lanet olsun dedim. Ayrıldım. Eşim peşimden geldi ve saçımı tutup beni dövdü.”

‘SAVCI BEY'E POLİSLERİ DE ŞİKAYET ETTİM’

Eşinin olaydan bir gün önce de kendisini tehdit edip dövdüğü için polis merkezine gittigini söyleyen B.A., “Polis merkezinde ilgilenmediler. Şikayetimi bile almadılar. O da yapacağını yaptı, elini kolunu sallaya sallaya da gitti” dedi. Eşinden ilk dayağı 2 aylık evliyken yediğini söyleyen B.A., “Bugüne kadar 6 kez eşim, 2 kez de kayınbiraderim dövdü” diyerek şöyle devam etti:

“Bana uygulanan şiddetin kayıtları emniyette var. Beni son kez dövdükten sonra paramı istedim. Tekrar dövdü. Daha sonra da kayınbiraderim beni dövdü. Hastanelerde yattım. Onlar beni dövdüklerinde hiçbir şey yapılmayacağını bildikleri için bunu yapıyorlar. Devlet ve savcılık ceza vermeyince onlar da bunu yapıyor. Haberler gazetelerde çıkınca beni Cumhuriyet Savcılığı’na çağırdılar. Adliyeye gittim. Savcı Bey'e yaşadıklarımı anlattım. Polisleri de benimle ilgilenmediği için şikayet ettim.”

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

2