Gündem Dayak yiyen kadına stüdyo daire!

Dayak yiyen kadına stüdyo daire!

Paylaş
Dayak yiyen kadına stüdyo daire!

Devlet, kocasından dayak yiyen kadınlara stüdyo tipi ev verecek

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Ekonomik ve Bölgesel Kalkınma Komitesi ve Hak Eşitliği Komitesi'nce İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen "Avrupa'da Kadın Girişimciliğinin Teşvik Edilmesi" konulu Kadın Girişimcilik Konferansı'nda konuştu

Haberin Devamı

"Bizim toplumumuzda kadınlar çoğunlukla ailesiyle yaşayan ve yine tüm gücünü, potansiyelini ailesi için kullanan bireylerdir" diyen Bakan Kavaf, "Dolayısıyla kadını güçlendirmek aileyi güçlendirmek demektir. 'Güçlü aile için güçlendirilmiş kadın' anlayışı toplumsal anlamda yaşanan tüm sosyal sorunların çözümünde etkili olacak temeli taşımaktadır. Bu çerçevede Anayasamızda yapılması planlanan değişikliklerden biri de 'Ailenin Korunması' hakkındaki 41. maddeyle ilgilidir. Bu madde 'Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları' şeklinde değiştirilmiştir.

'KADINA VERİLEN ÖNEM'

Ayrıca 'Her çocuk, yeterli himaye ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir. Devlet, çocuk istismarı, cinsellik ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır' hükümlerinin eklenmesiyle de devletin; kadına, aileye ve çocuğa karşı sorumluluk alanı genişlemektedir. Bu da hükümetimizin kadına ve aileye verdiği önemi açıkça göstermektedir. Türkiye'nin son derece ihtiyacı olan Anayasamızdaki bu değişiklikler önce kadını, çocuğu ve aileyi, dolayısıyla da sosyal sermayemizi güçlendirme yolunda atılmış çok önemli adımlardır." dedi.

Haberin Devamı

"YENİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Bakan Kavaf, Türkiye'de yasal haklar açısından kadınların önünde hiçbir hukuki engel bulunmadığını vurgulayarak, özellikle profesyonel çalışma alanlarında kadınların etkin ve aktif katılımının açıkça görüldüğünü söyledi. "Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarımızda ve kadına yönelik şiddetle mücadele ederken; kadınlarımıza meslek eğitimi de vererek kendi ayakları üzerinde durmaları ve istihdama kazandırılmaları konusunda yeni çalışmalar yapıyoruz" diyen Kavaf şunları söyledi:

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE EN FAZLA 2 YIL

"Bu kapsamda AB desteği ile geliştirilen 'Kadın Hizmetleri Kapasitesinin Artırılması Projesi' ile Kadın Konuk Evlerinden sonra gidecek yeri olmayan, hatta şiddet gördüğü eve geri dönmek zorunda kalan mağdur kadınlarımıza en az 1 yıl en fazla 2 yıl çocuklarıyla birlikte yaşayabilecekleri stüdyo tipi evler yapacağız. Bu evlerimizde yaşayacak mağdur kadınlarımız, İŞKUR'la yapacağımız işbirliği ile burada kaldıkları süre içinde mesleki eğitim alarak, istihdama kazandırılacaktır. İlk etapta en çok ihtiyaç duyulan 10 pilot ilde hayata geçirilmesi planlanan bu proje ile mağdur kadınlarımızın 1-2 yıl içinde ekonomik güce kavuşmasını, kendi maddi olanakları ile hayatlarını kurmalarını ve çocuklarıyla birlikte şiddetten tümüyle uzak bir yaşam sürmelerini hedeflemekteyiz."

Haberin Devamı

Ünsal ÇAKİN - İSTANBUL / DHA