Gündem Dayak yok ikna var

Dayak yok ikna var

Paylaş
Dayak yok ikna var

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, 'Toplumsal Olaylarda Müzakere' projesi kapsamında insan psikolojisini anlayan, ikna yöntemlerini çok iyi bilen 1000 polis yetiştirdiklerini söyledi

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Toplumsal Olaylarda Müzakere Semineri’nin sertifika töreninde yaptığı konuşmada, ifade özgürlüğünün bir gereği olan basın açıklamaları, toplantılar ve yürüyüşlerin sosyal hayatta giderek daha fazla yer tutmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Bazen bilgi ya da iletişim eksikliği ve provokasyonlar nedeniyle toplumsal olaylarda istenmeyen görüntülerin yaşanabildiğini belirten Köksal, yeni stratejilerini ‘Olayları yaşanmadan önlemek’ şeklinde tanımladı.

İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Emniyet teşkilatının olayları önlemek için ‘Toplumsal Olaylarda Müzakere’ projesi geliştirdiğini belirten Köksal şöyle konuştu: “Toplumsal olaylar sırasında emniyet mensupları ile eylem düzenleme komitesi arasında iyi bir iletişim kurulamazsa istenmeyen olaylar çıkabiliyor. Proje kapsamında düzenlediğimiz eğitimde bu iletişimin nasıl sağlanacağını anlattık. İnsan psikolojisini anlayan, ikna metotlarını çok iyi bilen bir grup yetiştiriyoruz. Toplumsal olaylarda bu ekip görevlendirilecek ve birçok olay yaşanmadan önlenecek. Proje kapsamında öncelikle emniyet müdür yardımcılarını eğitiyoruz. Sonra ‘müzakereci’ olarak görev yapacak bini aşkın polise eğitim verilecek.”

Haberin Devamı

ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

Toplumsal olaylarda arkadaşları yaralanan polislerin psikolojilerini de anlamak gerektiğini savunan Oğuz Kaan Köksal, bu gibi durumlarda istenmeyen olayların önüne geçmek için ‘öfke kontrolü’ ve ‘kontrolsüz güç kullanmama’ eğitimi verdiklerini de kaydetti.

Proje kapsamında polise, toplumsal etkinliklerin aşamaları ve yönetimi, toplantı ve gösteri yürüyüşleri mevzuatı, kitle psikolojisi gibi konularda eğitim veriliyor.