Mesut Yar Daye Hatun cellat mıydı?
HABERİ PAYLAŞ

Daye Hatun cellat mıydı?

“Muhteşem Yüzyıl” (Star TV) kelimenin tam anlamıyla “Yaprak Dökümü”ne benzedi önceki gece. Geride bıraktığımız iki sezonun ana karakterlerinden Valide Sultan ve Daye Hatun art arda hayata veda etti. Dolayısıyla diziye de. Hadi, zaman fiziğini alt üst ederek 150 yaşında filan ölen Valide Sultan’ı bir kenara koyalım. Ama Daye Hatun’un ölümü hakikaten şaşırtıcıydı.

[[HAFTAYA]]

Şaşırdığım intihar etmesi filan değil, intihar ettiği ipin bağlanış biçimiydi. Gerçekten işinin ehli bir celladın elinden çıkabilecek ustalıkta bir ilmiği geçirdi boynuna Daye Hatun. Yüzyılı ne olursa olsun, ip kullanarak intihar etme meselesinde bu denli ustalıklı hazırlanan bir ilmek tarihin ender yazdığı bir şeydir. Hani olur ya, “dur şimdi ölmesin, biraz daha yaşatalım” gibi bir düşüncesi varsa senaristlerin, “mümkün değil” diyerek şerhimizi düşelim.

Haberin Devamı

Boyna baskı yapan o kalınlıkta ilmek, sehpayla ayak ilişkisi kesilince direkt boynu kırarak ölüme neden olur. Boğulma çok sonraki iştir anlayacağınız! Daye Hatun da tarih olmuştur, hadi başımız sağ olsun.

Yaz serinlikle mi gelecek?

Balçiçek İlter bütün bir yılı siyaset manşetlerinin içinde birbirinden sıkı konuklar ağırlayarak geçirdi. Ama artık kamyoncu deyimiyle; “Dokunma baba yorgun.” Hakikaten mevcut siyasi meseleler iyice can sıkıcı oldu. İnsanın ne konuşası geliyor içinden ne de soru sorası. Belki de bu yüzden Balçicek yaz aylarında serin bir hatta kayma kararı aldı.

“Söz Sende” isimli günlük programı önümüzdeki haftalardan itibaren haftada bir ve pazar akşamları yayınlanan bir “yaz gecesi şovuna” dönüşüyor. Bakalım bu dönüşüm siyasetten bunalan Balçiçek kardeşimi biraz olsun sıradan hayatın içine sokarak ferahlatacak mı?

ŞEBEKE’YE DİKKAT!

Kanal D önümüzdeki hafta “Şebeke” diye yeni bir yaz formatını hayata geçirecek. Özellikle yeni flört etmeye başlayan çiftleri uyarmakta fayda var. Çünkü formatın tamamı “Şanslı Masa”da olduğu gibi feyk atmaya yönelik “Şebeke”de. Sevdiğiniz insan sizi ailesiyle tanıştırmaya götürüyor ve eğer kurulan tuzağın farkına varmazsanız iki saat içinde canınızdan beziyorsunuz.

Haberin Devamı

Ailenin tamamı oyunculardan kurulu bir şaka kadrosu olunca karşılaşacağınız riskleri az çok düşünün. Hakikaten komik duruma düşüp sevdiğinizden nefret etme olasılığınız çok yüksek olacak. İnsan yeni tanıştığı bir aile hakkında “acaba çakma bir aile mi?” diye düşünmez elbette. İşte bu iyi niyetin sonunda ne olacağını “Şebeke” bize gösterecek. Merakla bekliyorum vallahi!

LEYLA İLE MECNUN GİDERKEN...

“Leyla ile Mecnun2 (TRT 1) önümüzdeki hafta sezon finali yapıyor. Ağustos ayı ortalarına kadar ekip sıkı bir tatil yapacak. Gelecek sene Onur Ünlü yönetmenlik yapmayacak ama işlerin kontrolünde bizzat olacak. Dizinin sezon finali ise tam bir muamma izleyenleri için. Ama bir iki kulisi aktararak sırrı çözmek isterim. Sezon finalinde o çok alıştığımız absürt mizahın yerini ciddi bir hüzün alıyor sevgili dostlar. Yani dizi damara bağlamadan veda etme niyetinde değil. Bu arada karakterlerin bazılarındaki fiziksel değişimler de final bölümünün en can alıcı detaylarından olacak. Kısacası şaşırtarak gidecek “Leyla ile Mecnun”... Ve gelecek sene tekrar aramıza döndüklerinde; bakın işte burası sır hakikaten söylemem, söyleyemem!

Haberin Devamı

Ekonominin Haydar Dümen’i!

Ekonomi’nin Haydar Dümen’i olacağını düşünüyorum Özlem Denizmen’in. POSTA Gazetesi’nde de harika yazıları var. A Haber ekranında kimi zaman kıyafet balosu izlediğim hissini uyandıran kostümleriyle ilgi yaratıyor. Sıradan insanın anlayacağı bir ekonomi lisanı kullanarak, paraya, harcamaya kısacası tüketime yön vermek benim diyen kişinin yapabileceği bir iş değil. Özlem sıklıkla gelinlik giyme hevesiyle dikkati çekiyor bir yandan da. Önceki gün de yine beyazlara bürünerek ekonomik düğünün ipuçlarını verdi. Bilmiyorum, önerdiklerini kendi düğününde yapar mı ama bildiğim tek şey var ki paradan konuşmayı pek sevmeyen kitleye bile çok yakında sevdirecek ekonomik meselelerini.

Sen de gittin ya...

TRT 1 kanalının iki sezondur kendi yağında kavrulan işlerinden biriydi “Sen de Gitme.” Özellikle yönetmeni Türkan Derya olunca biraz “İkinci Bahar” tadını yakalayabilir miyim düşüncesiyle izleyip durdum. O lezzet yoktu ama izlerken irrite eden bir ayrıntı da bulamadım açıkçası. Bu yüzden bu köşeye çok malzeme çıkarmadı dizi. Olsun! Bazı dizileri “Bir hata bulabilir miyim acaba?” düşüncesiyle izlemiyorum ben. “Sen de Gitme” dizisi de onlardan biriydi. Böyle geçmiş zaman üstünden konuşmamın nedeni dizinin son bulması. Önümüzdeki bölümle veda ediyor sevenlerine. Geldiği gibi sessiz ama kendine sövdürmeden!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder