Yaşam Dayısını Google'dan buldu

Dayısını Google'dan buldu

Paylaş
Dayısını Google'dan buldu

Gümüş ve saat toptancısı 44 yaşındaki Hakan Sönmez, uzun yıllar önce ABD'ye göç edince bir daha görüşemediği dayısı 68 yaşındaki Erkan Büyüksoy ile 36 yıl sonra Antalya'da buluştu

Hakan Sönmez, memleketi İstanbul'da 7-8 yaşlarındayken, dayısı Erkan Büyüksoy iş için ABD'ye gitti. 20 yıl önce Antalya'ya yerleşen Hakan Sönmez, o tarihlerden itibaren dayısını bir daha hiç göremedi. Dayısıyla iletişimi tamamen kopan Hakan Sönmez, yıllarca dayısına ulaşmak istedi ancak bulamadı. Yaklaşık 1 yıl önce internette Google'a dayısının adını yazan Sönmez, Büyüksoy'un bir firması olduğunu öğrendi ve e-mail adresine ulaştı. Dayısına e-mail gönderen ve olumlu yanıt alan Hakan Sönmez, yaklaşık 5 aydır telefon ve internet üzerinden görüştüğü dayısıyla 36 yıl sonra ilk kez Antalya'da buluştu.

ABD'nin New York kentinde telekomünikasyon, uçak ve uzay teknolojileriyle medikal sektörüne yönelik kablo üretimi yapan firmanın sahibi olan Erkan Büyüksoy, yeğeni Hakan Sönmez ve diğer akrabalarıyla buluşmak üzere Antalya'ya geldi.

Hakan Sönmez'in, dayısı Erkan Büyüksoy'u Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki karşılamada eşi, kızı ve teyzesi de yalnız bırakmadı. Heyecan ve duygu yüklü karşılamada aile bireyleri Büyüksoy'u çiçekle karşıladı. Karşılamada Büyüksoy'un ablası Türkan Dörtgöz uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı.

ABD'DE FABRİKATÖR

Havalimanında karşılanan dayı Erkan Büyüksoy, 36 yıl önce iş için ABD'ye gittiğini belirterek, o tarihten sonra yakın akrabalarını bir daha hiç görmediğini söyledi. Büyüksoy, "İlk defa bundan 5 ay evvel internetten ismimi bulup benimle temas kurdu. Ondan sonra internet ve telefon üzerinden görüşmelerimiz oldu ve sonrasında bugün buradayım. New York'ta yaşıyorum ve fabrikalarım var, telekomünikasyon teknolojileri, uçak ve uzay sanayi, medikal sektörüne ilişkin çeşitli üretimler yapıyoruz. İstanbul'a her yıl gelirim ama Antalya'ya hiç gelmemiştim. Birbirimizi kaybetmiştik zaten. Tesadüfen oldu" diye konuştu.

Hayatının en güzel günlerinden birini yaşadığını anlatan Erkan Büyüksoy, ABD'de evlendiği eşinin öldüğünü, çocukları olmadığını söyledi. Büyüksoy, "Ailem yok, ailem öldü. Çok iyi bir işim var ve isterim ki artık ailem devam ettirir" dedi.

GOOGLE'DAN BULDU


Dayısıyla ilgili en son 7-8 yaşlarındayken çekilmiş bir fotoğrafı olduğunu belirten Hakan Sönmez ise şunları söyledi:

"Bugün 44 yaşındayım ve 36 yılı aşkın süredir dayımı hiç görmemiştim. Dayım benim için bir fenomendi, bambaşka insandı. Bugüne kadar araştırdım, bulamadım ama çok şükür bugün buldum. İnternetten ismini yazarak firmasını buldum. Fabrikasından e-mail adresini buldum ve mail attım. Karşılığını buldum. O gün bugündür telefonda görüşüyorduk ama bugün yüz yüze ilk görüşme. Hayatımın belki en büyük güzel olaylarından biri bugün."

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı