Gündem DEAŞ hücrelerine baskın: 5 terörist öldürüldü

DEAŞ hücrelerine baskın: 5 terörist öldürüldü

Paylaş
DEAŞ hücrelerine baskın: 5 terörist öldürüldü

Konya'da polisin terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirildi, 4 Özel Harekat polisi mermi sıyrıkları sonucu hafif yaralandı

Olay, bugün saat 05.15 sıralarında merkez Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi Dudlukır Mevkii'nde meydana geldi. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri, eylem hazırlığında olduğu belirtilen terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi.


VİLLADA ÇATIŞMA ÇIKTI


Özel Harekat polisi eşliğinde daha önce belirlenen 10 adrese yapılan baskında Yorgancı Mahallesi'ndeki bir villadaki örgütün hücre evinde çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 terörist evin bahçesinde, 2'si çatı katında, 2'si de zemin katta öldürüldü. 4 Özel Harekat polisi mermi sıyrıkları sonucu hafif yaralandı.




Yaralı polisler ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatışmanın olduğu bölgedeki tüm bağlantılı sokak ve caddeler trafiğe kapandı. O bölgeye yaklaşan araçlar durdurulup arandı. Yaklaşık 2.5 saat süren operasyonun ardından hücre evinde yapılan ilk aramada 1 adet tabanca 5 adet Kaleşnikof ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi.



Diğer hücre evlerine yapılan baskında teröristlerin gözaltına alınma işlemlerinin sürdüğü belirtildi.


EMNİYET MÜDÜRÜ: ALINLARINIZDAN ÖPÜYORUM


Çatışmanın sona ermesinin ardından Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, telsizden operasyona katılan polislere teşekkür edip, "Operasyonda görev alan tüm silah arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor, tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Allah devletimizi, milletimizi her türlü musibetten korusun, ayrıca yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ


Valilik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:



Operasyon esnasında, binada bulunan şahısların güvenlik kuvvetlerine silahla mukavemet etmesi neticesinde 5 terörist etkisiz hale getirilmiş ve operasyon esnasında 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Operasyon gerçekleştirilen binada yapılan ilk aramada, 5 adet kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 1 adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş olup, ele geçirilen şahısların kimliklerinin tespitine yönelik çalışmalara devam edilmektedir.