Nedim Şener “DEAŞ’la Koalisyon”
HABERİ PAYLAŞ

“DEAŞ’la Koalisyon”

Haberin Devamı

Şu anda yanlarında 10 otobüs dolusu bomba, silah ve mühimmat ile canlı bomba yelekleri bulunan en az 250 DEAŞ terör örgütü üyesi dünyanın herhangi bir yerinde eylem yapmaya, masum insanların canlarını anlamaya hazır bekliyorlar.

Üstelik tarihin en acımasız yöntemlerini uygulayan bu 250 terörist Suriye’de Rakka’dan sıcak çatışma bölgesinden dünyaya yayılılmış ölüm makineleri gibiler.

Hatırlayacaksınız İngiliz yayın kuruluşu BBC, 14 Kasım 2017 günü geçtiği “Rakka’nın kirli sırları” başlıklı haberde, “BBC’nin özel araştırması 250 IŞİD militanı ve ailelerinin, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile SDG(Suriye Demokratik Güçleri) ortak operasyonuyla Rakka’dan güvenli bir şekilde tahliye edildiğini ortaya koydu.”

Cümleyi açarak yazarsak, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin ana gövdesini oluşturduğu SDG, terör örgütü DEAŞ’ın 250 silahlı teröristinin güvenli biçimde Rakka’dan çıkışına izin vermiş.

SDG Suriye’de Amerika destekli olarak faaliyet gösteriyor ve ana gövdesini de binlerce kamyon silah verdiği PKK’nın Suriye kolu YPG oluşturuyor.

Nitekim SDG’nin DEAŞ ile anlaşma yapması duyulduğunda Amerika, “Anlaşmaya saygılıyız” diye açıklama yaptı.

İngiliz Büyükelçi devrede

Terörle mücadele adı altında dünyanın her yerinde operasyonlar yapan ABD’nin desteklediği SDG yine bir başka terör örgütü ile anlaşma yapmıştı ama hızlı değişen gündem içinde bu konu unutuldu.

İngiliz haber ajansı BBC’den sonra İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore açıklama yaparak Rakka’daki o kirli anlaşmayı güncelleyerek doğruladı.

Dün Ankara’da bir toplantı düzenleyen Moore, DEAŞ karşıtı koalisyonun YPG ile DEAŞ arasındaki anlaşmadan haberdar olduğunu söylerken, “Karar arazideki gruplar tarafından alındı, koalisyonun bundan haberi vardı ama engellemedi.” dedi.

Hem ilk haberin bir İngiliz ajansından çıkması ardından İngiliz büyükelçinin teyit ederek, “Koalisyonun anlaşmadan haberi vardı” diyerek tartışmayı bir adım ileri götürmesi başka bir yazı konusu olacak kadar önemli.

Ama şu an için bilmemiz gereken şey şu: YPG’yi destekleyen ABD askeri yönetimi, 11 Eylül saldırılarıyla Amerika’da binlerce insanın ölümüne neden olan El Kaide’nin şimdiki uzantısı DEAŞ militanlarının Rakka’dan çıkışına göz yummuş.

Kimbilir bu caniler şimdi dünyanın neresinde kimlerin canına kıyacak. Umarım olmaz ama olursa bunun sorumlusu bu kirli anlaşmaya göz yumanlardır.

Büyükelçi Moore bu durumu anlatırken, “DEAŞ’e karşı koalisyondan” söz etmişti.

Rakka’da yapılan o kirli anlaşmayla artık DEAŞ’e karşı koalisyondan çok, kirli amaçlar için DEAŞ’le koalisyondan söz edebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder