Gündem 'Dedelerin öğretmeni Bardakoğlu mu olacak'

'Dedelerin öğretmeni Bardakoğlu mu olacak'

Paylaş
'Dedelerin öğretmeni Bardakoğlu mu olacak'

Alevi Çalıştayı'dan çıkan rapora Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ateş püstürdü

'BU UTANÇTAN KURTULAMAZLAR'

Haberin Devamı

Çalıştay’dan çıkan rapora Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ateş püskürdü. Hükümetin son çalıştaya kendilerini davet etmediğini belirten Ali Balkız “Son çalıştaya katılan Cem Vakfı ve çevresi rapora bakılırsa hükümetle anlaşmış gözüküyor. Ama Alevilerin istemleri bu değildi” dedi.

Madımak Oteli’nin park yapılması önerisine tepki gösteren Ali Balkız, “Madımak Oteli’ni yıkıp yerine park yaparak, o utançtan kurtulacaklarını mı sanıyorlar? O zaman Taksim Meydanını, Maraş sokaklarını da yıksınlar” dedi.

'CEMEVLERİ İBADETHANEMİZ'

Cemevlerinin, Aleviler için ibadethane olduğunu belirten Ali Balkız, dedelerin hizmetiçi eğitimden geçirilmesi tespitine de “Dedelerin öğretmeni de Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu mu olacakmış?” diyerek sert çıktı.

Haberin Devamı

Ali Balkız şunları söyledi: “‘Aleviliği Hak-Muhammet-Ali etrafında oluşan bir inanç ve erkan yoludur’ diye tanımlamışlar. Ne hakları var böyle bir tanımlama yapmaya. Dertleri Aleviliği kalıplaştırmak ve sunnileştirme çabalarından başka birşey değil. Çalışmanın hedefi Alevilerin asimülasyonudur.”