Gündem Dedikodular ölüme götürdü

Dedikodular ölüme götürdü

Paylaş
Dedikodular ölüme götürdü

Hakkında çıkarılan dedikodudan bunaldı, 4 yaşındaki kızının gözleri önünden kendini tavana astı

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, hakkında “Erkeklere bakıyor” diye dedikodu çıkarılan evli ve 3 çocuk annesi 34 yaşındaki Sebile Ö., eşi Ahmet Ö.'nün bakkala ekmek almaya gittiği sırada 4 yaşındaki kızı B.Ö.'nün gözü önünde çamaşır ipiyle kendini tavana astı. Ekmek alıp eve döndüğünde eşinin cesediyle karşılaşan Ahmet Ö., sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

Merkez Osmangazi İlçesi, Çirişhane Mahallesi Kenar Sokak'ta oturan Sebile Ö., bu sabah saat 07.30'da uyanıp, bir mobilya atölyesinde boyacı olarak çalışan 18 yaşındaki oğlu C.Ö. ve ilköğretim okuluna giden kızı 13 yaşındaki C.Ö.'yü kahvaltı yaptırdıktan sonra evden uğurladı. Saat 09.30 sıralarında ise bir yemek fabrikasında aşçı olarak çalışan eşi Ahmet Ö.'yü uyandıran Sebile Ö., “Ekmek alınması gerekiyor” diyerek onu bakkala yolladı.

Eşinin bakkala gitmesinin hemen ardından, evin salonunda tavanında bulunan demir çengele çamaşır ipini bağlayan Sebile Ö., ipin diğer ucunu ise boğazına geçirdi. Sebile Ö., salonun ortasında yerde oyanayan ve ne olup bittiğini anlayamayan minik B.Ö.'nün gözleri önünde ayağındaki sandalyeyi iterek kendini astı. Minik B.Ö. annesi o halde gördükten sonra korkarak, 3 katlı binanın 2'nci katındaki dairelerinin penceresine çıkıp ağalamaya başladı.

Haberin Devamı

Kızının ağladığını görüp koşarak eve gelen Ahmet Ö., eşini boşlukta sallanırken görünce sinir krizi geçirdi. Seslere koşan komşuları da genç kadını, kurtarılabilir umuduyla ipi kesip yere indirdi. Gelen sağlık ekipleri, Sebile Ö.'nün öldüğünü belirledi.

Annesi gözleri önünde ölen, babası gözyaşlarına boğulan minik B.Ö., komşuları tarafından dışarı çıkarıldı. Gözyaşı hiç dinmeyen küçük kıza olay yerine gelen polisler, bakkaldan çikolatayı verip oyalamaya çalıştı.

Ahmet ve Sebile Ö. çiftinin dedikodular nedeniyle eski oturdukları Çiftehavuzlar Mahallesi'ndeki evlerinden 15 gün önce taşındıkları öğrenildi. Polis tarafından ifadesi alınan Ahmet Ö., “Mutlu bir hayatımız vardı, maddi ve manevi hiç bir sıkıntımız yoktu. Son zamanlarda mahallede yaşlı bir kadın eşim için, ‘Erkeklere bakıyor’ diye dedikodu çıkardı. Bu dedikodu yayılınca rahatsız olan eşim, ‘Çok canım yanıyor. Bu mahalle beni daraltıyor’ diyordu. Ona güvendiğim için ‘Kafanı takma sakin ol’ diyerek kendisini teselli ediyordum. 15 gün önce eski oturduğumuz mahalleden taşınıp buraya yerleştik. Sabah beni ekmek almak için gönderirken, ‘Canım çok sıkılıyor’ dedi. Ben de kendisine ‘Kahvaltıdan sonra dolaşırız’ dedim. Ekmek alıp geldiğimde cesediyle karşılaştım. Bir hiç uğruna çocuklarım annesiz kaldı” dedi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Sebile Ö.'nün cesedi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Hüseyin TÜCCAR- Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)