Artun Ünsal Deep Restaurant
HABERİ PAYLAŞ

Deep Restaurant

Haberin Devamı

Deep hem restaurant hem de bistro. Beyoğlu koşuşturmasından kaçıp trafiğe kapalı Kurabiye Sokak’ta soluklanma, bir şeyler yiyip içme için pek uygun. Patron Fırat Türün’ün yerine, kahvaltıya, öğle ve akşam yemeklerine, yemek araları ve sonralarına günün her saatinde uğrayabilirsiniz. Başlangıçlar, zeytinyağlı ya da etli dolmalar, salatalar, makarnalar, burgerler ayrıca balık, et, tavuk, sıcak-soğuk içecekler ve elbette şarap ve bira çeşitleri.

[[HAFTAYA]]

Mönü herkese ve her keseye hitap ediyor. Serin terasa oturup sizin adınıza az ve öz gidelim: Mevsim salatası hoş. Ortaya gelen zeytinyağlı yaprak ve lahana dolmaları pek güzel, etli kırmızı biber dolması da öyle. Vejetaryen köftelere gelince: Ispanak, susamlı patates ve kıyılmış mantarlı bu ‘etsiz’ köfteler çıtır çıtır. Izgara biftek utandırmıyor. Kızarmış dondurmadan birkaç kaşık, ardından gelsin kahvemiz. İşini seven, güler yüzlü genç hanımların servisi aksamıyor. Fiyatlar da makul. Kurabiye Sokak No: 2 Beyoğlu-İstanbul Tel: 0212 252 97 53

Gaziantepli İnal’ların muhteşem şöbiyeti

Güneydoğu’nun şöbiyet tatlısı bu kadar da güzel yapılır mı? Ben ikinciye gelmiştim ki, yanımdakiler tepsiyi yarılamışlar... Gaziantepli 83 yaşındaki Zeki İnal ve oğlu Levent’in şöbiyetinden bir tadan iflah olmaz. Müessesenin baklavası, havucu ve fıstık ezmesi de çok lezzetli amma bu şöbiyetin tadı bir başka.

Bu eşsiz lezzetin sırrına gelince: İnal’lar kendi ürettikleri keçi sütü kaymağından başkasını kullanmıyor. Sade yağa gelince; baharda taze ottan beslenen hayvanların sütünden çıkarılmış yağ olacak, çünkü daha hafif. Kavrulmuş Antep fıstığını bolca döşüyorlar, şekeri ise az tutuyorlar. Levent İnal, sabahın dördünde imalata başlar. Çok üretmezler. “Üretim artarsa, kalite düşer. Biz ismimize leke gelsin istemeyiz” diyor. Bu ‘butik üretim’ tatlıcısının kaliteli ürünlerini bilen, alır; şöbiyet ve baklavasının kilosu 40 TL olsa da. Baba oğul İnal’ların ellerine sağlık! Atatürk Bulvarı No: 38/B Gaziantep Tel: 0342 231 20 69

Mutfak Sırları

BİR AŞÇILIK REHBERİ!

Mutfak konusunda aklınıza ne gelirse Chuck Williams’ın hazırladığı bu muhteşem rehberde var: Mutfak araç gereçleri, yemek pişirme teknikleri, tarifler; hem de yaklaşık 1500 renkli fotoğraf eşliğinde. Fasih Sinan Ersan ile Pınar İlkiz’in çevirdiği ve NTV Yayınları’nda çıkan bu kitap, ev hanımlarından yemek profesyonellerine, yemek yapma düşkünü bekar ya da evlilere, gençlerden yaşlılara ama herkese gerçekten ‘Mutfak Sırları’nı pratik, kolay anlaşılır bir biçimde sunuyor.

Dünya mutfaklarından deneyimler, doğru araç-gereç seçimi ve yanında tarifler; gerçekten çok yararlı bir eser. Düşünsenize, fırın kaplarından ızgaralara derken, karşınıza daha neler çıkıyor neler; krema yapmadan pasta süslemesine, pizza hamuru karmadan krep, kurabiye ya da kek yapımına, ananas soymaya, et, balık, tavuk kesip pişirmeye, kesilmiş mayonezi düzeltmeye ve arada verilen tariflere, yok yok. Mutfak konusunda mükemmel bir baş ucu kitabı sizleri bekliyor! (NTV Yayınları, 60 TL)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder