Gündem Define hayali sonları oluyordu

Define hayali sonları oluyordu

Paylaş
Define hayali sonları oluyordu

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde, define aramak için açtıkları 20 metrelik tünelde metan gazı nedeniyle baygınlık geçiren 3 kişiyi jandarma kurtardı

Satılmış K. (38), Mehmet B. (41) ve Nimetullah G. (31), Bahadın beldesinde bulunan Zeynel Höyüğü’nde kaçak define aramak için yaklaşık 20 metre uzunluğunda tünel kazdı.

Gece yarısından sonra tünele giren kişiler, aşağıda nefes alabilmek için bir de hortum uzattı. Sürünerek içeride ilerleyen defineciler bir süre sonra nefes almakta zorlanarak geri dönmek istedi.

JANDARMAYI ARADILAR

Tünelin ağız kısmına kadar gelebilen Nimetullah G, dik olan bölümden yukarı çıkamayınca cep telefonuyla jandarmayı arayarak, yardım istedi. Jandarma ekibi yola çıkarken, bölgeye yakın olan Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan’ı aradı.

Jandarmanın uyarısı üzerine olay yerine giden Özcan, tünel ağzındaki Nimetullah G’yi dışarıya çıkartıp, makam otomobiliyle hastaneye gönderdi. Jandarma ekibi de Mehmet B’yi, bulunduğu yerden çıkardı.

Tünelin iç kısmında baygın halde bulunan Satılmış K’yı belediye görevlisi Aslan Özcan içeri girerek kurtardı. Mehmet B. ve Satılmış K, Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Satılmış K, buradan Ankara Etlik’teki hastaneye sevk edildi. Belediye Başkanı Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu 3 kişinin birkaç ay önce de define ararken yakalandığını belirtti.

Belediye görevlisi Aslan Özcan ise, Satılmış K’yı çıkarmak için kimsenin gönüllü olmadığını görünce, maske takıp tünele girdiğini belirterek, "Yanına vardığımda dili boğazına kaçmıştı.

Kendinden geçmiş durumdaydı. İçeride keskin bir metan gazı kokusu vardı. Öncelikle boğazına kaçan dilini çıkardım. Ardından da bileklerinden bağlayıp yukarı çıkarmalarını istedim ve alıp çıkardık " diye konuştu.

Definecilerin havalandırma için kullandıkları hortum ve aşağı inmekte kullandıkları ipe el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.