Gündem Defineci işadamı metandan öldü

Defineci işadamı metandan öldü

Paylaş
Defineci işadamı metandan öldü

Bornova'da işyeri arazisinde define arayan işadamı ve arkadaşı metan zehirlenmesinden öldü

İzmir'in Bornova ilçesinde, define bulmak için açtıkları tünelde metan gazından zehirlenerek arkadaşı İlyas Arabacı'yla hayatını kaybeden işadamı Özkan Şahin'in cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verilirken, iflas öyküsü de ortaya çıktı. Önce ailesiyle kurduğu çırçır fabrikasını, ardından mobilya üretimini bırakan Özkan Şahin'in, 900 bin TL'lik borçlarını ödeyebilme umuduyla define aramaya başladığı öğrenildi. Bu arada ölen definecilerin yanında bölgenin eski bir Yahudi mezarlığı olduğunu ve definenin yerini gösteren harita da bulundu.

Dün saat 23.30 sıralarında 6044 Sokak 2 numaradaki çırçır fabrikası yakınındaki boş arazide meydana gelen olay, 44 yaşındaki Özkan Şahin'in, oğlu Selim Şahin ve kardeşi Erkan Şahin'i telefonla arayıp yardım istemesiyle ortaya çıktı. Fabrikalarının yanındaki araziye giden Erkan Şahin, tünel ağzında baygın halde bulduğu ağabeyini çekerek dışarıya çıkardı. Şahin'in olay yerine çağırdığı polis ve ifaiye ekipleri de 5 metrelik tünel içerisindeki İlyas Arabacı'yı dışarıya çıkardı.

DEFİNE İÇİN TÜNEL KAZMIŞLAR

Sağlık ekiplerinin incelemesinde, 1 çocuk babası 44 yaşındaki Özkan Şahin ile 2 çocuk babası arkadaşı 46 yaşındaki İlyas Arabacı'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Define bulmak için akşam saatlerinde geldikleri arazide iki aydır kazdıkları tünele giren İlyas Arabacı ve Özkan Şahin'in, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinde, ilk incelemelere göre metan gazından zehirlendiği belirlendi. Bu arada Özkan Şahin ile İlyas Arabacı'nın yanında, bölgenin eski bir Yahudi mezarlığı olduğunu ve define yerini gösteren harita da bulundu.

İFLAS EDİNCE UMUT İÇİN DEFİNECİLİĞE BAŞLAMIŞ

Otopsinin ardından Özkan Şahin'in cenazesi, teslim edilen yakınlarınca Işıkkent Cami'ne götürüldü. Eşi Figen Şahin, Oğlu Selim Şahin, kardeşi Erkan Şahin'in büyük üzüntü yaşadığı tören öncesinde babası Ercivan Şahin açıklama yaptı. Ercivan Şahin, oğluyla kurdukları çırçır fabrikasını ekonomik nedenlerden dolayı kapattıktan sonra aynı yerde bu kez mobilya üretimi yapmaya başladıklarını, ancak bu işte de başarılı olamayınca iflas ettiklerini söyledi.



Ercivan Şahin, “Bunun sonrasında piyasaya olan yaklaşık 900 Bin TL'lik borcu ödeyemeyince oğlum Özkan Şahin, arkadaşı İlyas Arabacı'nın da yönlendirmesiyle define aramaya başladı. Umut için bu işe girdi. Kendisi uyardım ama beni dinlemedi. Bu sırada aramızda da çeşitli sorunlar yaşandı” dedi.

Eşi ve oğlunun açıklama yapmadığı törende Özkan Şahin'in yardım istediği kardeşi Erkan Şahin ise olayı duyunca hemen fabrikanın yanına gittiği kendisi de açılan tünele girince kısa süre sonra gazdan dolayı fenalık geçirdiğini söyledi. Özkan Şahin'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TÜNEL AÇIK BIRAKILDI

Özkan Şahin ve İlyas Arabacı'nın kazdığı tünel, incelemenin ardından terk edildi. Yaklaşık bir metrelik bir delikten girilen yaklaşık 10 metrelik tünelin ağzı ise, olası facialara davetiye çıkarır nitelikte kapatılmadan bırakıldı. Aynı bölgede geçen yıllarda da bazı kişilerin define arandığı ancak kimsenin bulduğunun duyulmadığı dile getirildi.

Bu arada İlyas Arabacı'nın cenazesi ise ikindi vakti Çamdibi Semti'nde kılanan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

2