Siyaset Değişen bir şey yok
Paylaş
Değişen bir şey yok

Kapatılan DTP'nin vekilleri dün Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nı ziyaret etti. Kampa girişlerinde teröristbaşı Öcalan posterleriyle karşılanan vekiller, “Kandil, Öcalan ve İmralı'sız çözüm olmaz” dedi

TÖRENLE KARŞILANDILAR

Haberin Devamı

‘Bölücü eylemlerin odağı’ olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP’nin eski üyeleri dün Kuzey Irak’taki Mahmur Kampı’nı ziyaret etti. Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Van Milletvekili Özdal Üçer, DTP’nin eski yöneticisi Hatice Çoban, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar kampa 1 kilometre kala törenle karşılandı.

‘DÖNERİZ AMA ŞARTLI’

Türkiye’den giden 11 bin kişinin yaşadığı kampta yaşayanlar, DTP’lileri teröristbaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK’yı simgelediği bildirilen bez parçaları ile karşıladı. Öcalan fotoğrafları altında konuşan Sevahir Bayındır “Eğer çözüm istiyorlarsa siyasi iradesiz, Mahmur, Kandil ve İmralı’sız çözüm olmaz” dedi. Mahmur’da yaşayanlar, DTP’lilere Türkiye’ye dönüş şartlarını içeren bir liste verdi. Listede Öcalan’ın serbest bırakılması ile Kürtçe eğitim de yer alıyor.

Haberin Devamı

MAHMUR'DA PKK'NIN KARŞILAMA ŞOVU

İbrahim Binici, Mahmur girişinde üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı basılı tişörtler giyen kızlar tarafından karşılandı. Teröristbaşının fotoğrafının gölgesi altında konuşan Sevahir Bayındır da Kürtçe başladığı sözlerini Türkçe bitirdi. Sevahir Bayındır, “Kürtler 29’uncu isyanla birlikte varlıklarını Türkiye’deki resmi ideolojiye de kanıtladı. Sizler 29’uncu isyanın savaş koşullarında göç etmek zorunda kalarak, Güney Kürdistan’a geldiniz” dedi.