Eğitim - Kariyer Değişen sınav sistemiyle ilgili önemli tavsiye: Öğrenci ne istediğini biliyorsa başarılı olur

Değişen sınav sistemiyle ilgili önemli tavsiye: Öğrenci ne istediğini biliyorsa başarılı olur

Paylaş
Değişen sınav sistemiyle ilgili önemli tavsiye: Öğrenci ne istediğini biliyorsa başarılı olur

Üniversiteye ve liselere girişte değişen yeni sınav sistemi hakkında bilgi veren Kemerburgaz Doğa Bilim Ortaokul ve Lise Müdürü Zakine Taş "Öğrencilerin akademik gelişimin yanında kişisel gelişimleri de bizim çok önemli. Yeni sisteme de planlama ve uygulama olarak hazırız" açıklamasında bulundu

Merkezi sınav yapılmasının eğitimde bir bütünlük sağlanması bakımından önemli olduğunu belirten Kemerburgaz Doğa Bilim Ortaokul ve Lise Müdürü Zakine Taş "Oluşabilecek sorunlara karşı tedbir alınmazsa üniversite yerleştirmelerinde kaos yaşanabilir. Ülke çapındaki eğitim bütünlüğünün yara almaması için sınav sistemi merkezi yazılı sistemle devam etmeli" dedi.

'BAŞARI BİR TAKIM ÇALIŞMASI'

"Türkiye'de eğitim alanında son yıllarda yaşanan ciddi hareketlenmenin öğrenci başarısındaki etkisi çok büyük. Başarıya giden yol ise takım çalışmasından geçer" diyen Zakine Taş "Eğer öğrenci başarıyı ne istediğini bilerek arayışında olduğu bir hedef olarak düşünürse değişen sınav sistemlerine daha kolay adapte olur" tavsiyesinde bulundu.

'HAYATLARINI FAKİRLEŞTİRMEYELİM'

Çocuklarını sınava hazırlayan velilerin yaklaşımlarının da bu değişen sistemde kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Zakine Taş "Çocuklarımıza verebileceğimiz her şeyi veriyoruz ancak yaşam alanlarını 'sınava endeksli' fakirleştirdiğimizin farkında değiliz. Unutmayalım ki birey yaşam alanları bakımından zenginleştikçe mutlu olur" diye konuştu.

Haberin Devamı