Bilim - Teknoloji Değişim Sırası Google'da
Paylaş
Değişim Sırası Google'da

Ünlü arama motoru Google, uzun süredir bir müdahalede bulunmadığı görsel arama servisini yeniliyor. Düşünülen bu yeni tasarım ile daha fazla arama sonucuna daha dinamik bir şekilde ulaşmak mümkün.

İlk olarak ana sayfada daha estetik bir tasarıma geçen popüler arama motoru Google, bu değişimin ardından kullanıcılardan olumlu tepkiler almaya başlamıştı. Devamında arka plana görsel içerik ekleyen site, bu konuda çok da istikrarlı olamadı ve servisi manual hale getirdi. Ayrıca Bing, "Bir duvar kağıdımızı kaybettik, gören var mı?" şeklindeki bir açıklamayla Google'ın bu hareketinin kendilerinden esinlenildiğini de ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

Ünlü arama motoru şu sıralar da görsel arama servisini yeniliyor. Değiştirilen tasarımda, arama sonuçlarında çıkan fotoğrafların arasındaki boşluklar hayli azaltılmış ve iki sayfada gösterilen görseller neredeyse tek sayfaya sığdırılmış. Hedef Bing'in önünü kesmek mi? Ayrıca fotoğrafların üzerine fare ile gelindiğinde daha büyük hali otomatik olarak açılıyor. Boyutu arttırılan önizleme görsellerine tıkladığınızda, yeni bir sayfada içeriğin ait olduğu web sitesine yönlendiriliyorsunuz.

Önizleme görsellerinde ufak bir bilgi kısmı ve benzer içerik özelliği de dikkat çekiyor. Yenilenen görsel arama hizmeti henüz tam kararlı olmadığı için şu an sadece Google.com üzerinden aktif olarak kullanılabiliyor. Ancak gerekli eksiklik ve düzenlemelerin giderilmesiyle sistemin tüm Google geneline yayılması planlanıyor. Dilerseniz buraya tıklayarak da yeni tasarımı deneyebilirsiniz.Daha fazlası için ShiftDelete.Net adresini ziyaret edebilirsiniz

Haberin Devamı