Ekonomi ‘Değişime liderlik edenler kazanacak’

‘Değişime liderlik edenler kazanacak’

Paylaş
‘Değişime liderlik edenler kazanacak’

22. Dünya Petrol Kongresinde “değişim” temalı oturuma katılan Fransız petrol devi Total’in CEO’su Patrick Pouyanne, sözlerine “Türkiye Cumhuriyeti’ne bu önemli kongreye ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum” diyerek başladı

“Geldiğimiz dönemde değişim konusu ve değişime öncülük etmek konusu çok önemli” diyen Patrick Pouyanne, “Sektörün karşı karşıya olduğu sorunlar bizim için çok büyük anlam ifade eden bir konu. Karşılaştığımız sorunları ortadan kaldırmak ve yeni yatırım planları için geleceği doğru şekilde okumak çok önemli. Sektörde temel meseleler, sektördeki dalgalanma, jeopolitik belirsizlikler son olarak ise iklim değişikliği konusu” diye konuştu.

"KAYA GAZI DEVRİMİ ÇOK ÖNEMLİ"


Enerji sektöründe global arenaya bakıldığında değişim konusunda temel ögeler olduğunun altını çizen Patrick Pouyanne, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değişime liderlik etmek önemli. İnsanlar, teknoloji ve değerlerimiz temelinde önem kazanıyor. İnsanlar zaten tüm bunların merkezinde, bizim endüstrimiz içinde çok sayıda insan var ve kendilerini bu döneme adapte edebilmek için çalışıyorlar. Teknolojiyi ise merkezine alan bir endüstriyiz. Buna katkı sunmak durumundayız. Mesela enerji sektörü için tüm dünyada kayagazı devrimi çok önemli bir konu, bugün realite oldu. Son olarak ise değerlerimize bağlı kalarak önümüzdeki belirsizliklerden kurtulabiliriz.”

“Şirket olarak bizim 5 temel değerimiz var” diye konuşan Patrick Pouyanne, “İlki güvenlik. İkincisi birbirimize saygı duymak, dinlemek, dialog kurmak zorundayız. Üçüncüsü öncü ruh. Mesela bizim İran’a ilk defa giden firma olmamız... Firmamız içinde güçlü bir topluluk kültürü var, iyi performans gösterme ve verimli olmak ise diğer değerler” şeklinde konuştu.

NELER DEĞİŞECEK?


Dün Sabah gerçekleştirilen bu oturuma Başkanlık eden IHS Markit grubundan Dr. Daniel Yergin ise “Petrol endüstrisini 4 önemli değişim bekliyor. İlki yeniden dengeleme ile kalibrasyon arasında geçiş, ikincisi kaya gazının küresel sisteme etkisi, üçüncüsü petrol ve gazın finansmanının politika aracı olarak kullanılması, son olarak ise gelecekte bu yapı içerisinde neler olacağı” dedi. ANP Yöneticisi Decio Oddone de enerjiye değişimin damga vuracağını örnekleriyle birlikte anlattı.

Haberin Devamı