Dünya Dehşeti böyle seyretti

Dehşeti böyle seyretti

Paylaş
Dehşeti böyle seyretti

ABD doğanın öfkesiyle boğuşuyor. Ülkenin güneyindeki altı eyaleti 24 saat etkisi altına alan fırtına ve hortumlarda ölenlerin sayısı 307'ye yükseldi

Mississippi ve Tennessee eyaletlerinde 33'er, Georgia'da 14, Virginia'da 8 ve Kentucky eyaletinde ise bir kişi ve bölgeyi vuran felaket nedeniyle yaşamını kaybetti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 milyon kişiye de elektrik ulaştırılamıyor.

Alabama'nın Tuscaloosa kenti Belediye Başkanı Walter Maddox da kentin altyapısının tamamen yok olduğunu söyledi.

>> ABD YERLE BİR OLDU >> FOTO GALERİ

Felaketin en büyük can kaybına yol açtığı Alabama’da, en az 207 kişi öldü. Alabama Valisi Robert Bentley, “İnsanların hayatları tepe taklak oldu” ifadesini kullandı.

Yetkililer, ABD’nin güney bölgesini etkisi altına alan fırtınaların, 1950’den bu yana karşılaşılan en şiddetli meteoroloji olayı olduğunu belirtti. Meteoroloji uzmanları nemlilik, soğuk hava ve dikey esen rüzgarların ölümcül hava şartları oluşturduğunu belirtti.

1974'TEKİ FIRTINAYI GEÇEBİLİR

310 kişinin hayatını kaybettiği 1974 hortum felaketinden bu yana yaşanan en şiddetli hortumlar, ABD halkını şaşkına çevirdi. Görüntüler, ABD'yi 2005'te vuran Katrina kasırgası faciasını anımsattı.

Haberin Devamı

2005'te New Orleans kentini vuran ve ABD tarihinin en yıkıcı ve ölümcül kasırgalarından biri olan Katrina'da binlerce kişi yaşamını yitirmişti.

HÜRRİYET