Türkiye (Son Dakika) Dekontlu, banka hesaplı dilenci!

Dekontlu, banka hesaplı dilenci!

Paylaş
Dekontlu, banka hesaplı dilenci!

Eskişehir'de belediye zabıta ekiplerinin düzenlediği dilenci operasyonunda yakalanan kadınlardan birinin üzerinden 7 bin 910 liralık banka hesap cüzdanı çıktı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri kentte dilencilere yönelik operasyon düzenledi. 43 mahalleyi kapsayan operasyonda cami önlerinde ve sokaklarda dilencilik yapanlar yakalandı.

Haberin Devamı

Zabıta karakoluna götürülen dilencilerin üzerlerinden madeni ve kağıt paralar çıktı. H.T adlı bir kadın dilencinin cebinden çıkan banka cüzdanında ise vadeli hesaba 7 bin 910 lira paranın yatırılmış olduğu görüldü. Zabıta müdürlüğü yetkileri H.T.’nin dilencilikten elde ettiği paraları bankadaki hesabına yatırdığını söyledi.

Yetkililer, dilencilerin halkın duygularını sömürerek haksız kazanç elde ettiğini belirtti. Dilencilere yönelik operasyonların sıklaşarak süreceğini ifade eden zabıta yetkilileri, "Bazı dilenciler, kendilerine yönelik operasyon yaptığımızı görünce birbirlerini cep telefonları ile arayıp uyarıyor. Bu duruma karşı da gerekli tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" dedi.

DHA