Ayşe Mine Yaman Dekorasyonda dağ evi esintisi
HABERİ PAYLAŞ

Dekorasyonda dağ evi esintisi

Battaniyenizin altına girip çıtır çıtır yanan şöminenin başında, sıcak şarabınızı yudumlayacağınız dağ evlerine doğru bir yolculuğa hazır mısınız?

Lapa lapa yağan kar taneciklerine boyun eğmiş dalların kuşatması altındaki patikalardan geçerek dinginliğin samimi sığınağına ‘dağ evlerine’ tırmanıyoruz. Sakin bir ruh halinin ilham perilerini besleyen bu atmosfer, şehirden yola çıkarken hafızamıza ödünç aldığımız, doğaya yakın olanın değer kazandığı fikrini bir kez daha hatırlatıyor.

Dekorasyonda dağ evi esintisi

Teknolojinin ekolojiye yenik düştüğü zirvenin eteklerindeki bu sessiz sığınaklarda, kuzeye çağıran İskandinav tasarımlar, ağaç kütüklerinden sehpalar, diğer tasarımlara gözdağı veren sıcaklığı ve basitliğiyle ham ahşap mobilyalar, beyaz renkteki ürünler ve doğa kökenli tarzlar her köşede kendine bir yer buluyor. Çeşitli yerlere gerek renk gerekse form olarak serpiştirilen hayvan figürleri, beyazın altında vahşi bir ormanın da olduğunu hatırlatıyor adeta. Rahat kanepeler, geniş berjerler kullanılırken, dokunma duyumuzu harekete geçiren peluş ya da kürkten tasarlanmış örtü, yastık gibi tekstiller odun kokan bu evlerin en belirgin özellikleri arasındaki yerini alıyor. Pencerenin ardında ise toprağın beyaz örtüyü üzerine aldığı bir manzara ruhumuza huzur empoze ediyor.

Haberin Devamı

Dağ evlerinde kendine genişçe yer bulan Kuzey Yarımküre, ormanları, nehirleri ve soğuk rüzgarlarıyla romantizmi doğayla birleştirirken, 2010 yılında da evlere onunla özdeşleşen rustik ve folklorik stili armağan ediyor. Sessiz, yumuşak ve buğulu dağ evi atmosferi yakalamanın formülleri belli: Önceliğiniz daima işlevsellik olacak. Sadece ilginç estetik değerlere sahip eşyaları değil, farklı görevleri olan kullanışlı ürünleri tercih edin. Tamamen rustik olmayın. Onun romantik ve ağırbaşlı karakterini modern ürünlerle dengeleyin ki, fazla çaba harcanmış gibi görüntü olmasın. Bir malzeme, ancak zamanın testinden geçtiğinde kendine ait bir karakter ve ruh kazanır. Bu nedenle taş, eskitilmiş ahşap ve ham keten gibi yaşayan malzemeleri bir araya getirin. Kuzey stiline yaklaşmak için dokuları basitlikten kopmadan farklı detaylarla süslemek gerekir. Örneğin nakış, örgü ve hatta ilginç yamalar eşyalarınıza hem yaşanmışlık hem de eklektik bir etki katar.

Haberin Devamı

Dekorasyonda dağ evi esintisi

Yere yakın mobilyalar seçmek ve aksesuarların çoğunu zemine yerleştirmek de etkiyi güçlendiriyor. Malzeme seçiminde hamlık, şeffaflık ve doğallık önemli. Özgün bir atmosfer yaratmanın önemli kurallarından biri, fotoğraf, resim, takı ve yazı gibi kişiye özel detayların dekorasyona kazandırılması gerekir. Özellikle doğaya ait sembollerle oluşturulan kolajlar, hem evinize yaşayan bir karakter kazandırır hem de farklılaşma için ilham verir.

Yumuşak dokulara yer açın

Önümüzdeki dönemin yeni ev tanımları önce sıcaklık ve rahatlık ile başlıyor. Bu tema belki de son zamanların en büyük ev yaşam trendi. Konu dağ evleri olunca bu detaylar daha da anlam kazanıyor. Dağ evleri, doğal ve dinlendirici bir atmosferi çağrıştırmalıdır. Bunun için duvarlarınızı beyaz, mobilyalarınızı ise ham ahşap olarak düşünebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dekorasyonda dağ evi esintisi

Güzel ve sıcak görünüm, yumuşak, güvenli ve rahat bir atmosfer için aksesuarları da özenle seçmelisiniz. Evinizin dekorasyonunu tamamlayacak nitelikte renk, desen ve doku seçeneklerine bir göz atın. Bu evlerin en önemli aksesuarları olan halılarda trendlere baktığımızda mavi ve tonlarının, ekru, bej ve altın renkleriyle kombini, tüm dekoratif ürünler gibi halıda da kendini gösteriyor. Bunun dışında kenevir ve ısırgan gibi doğal malzemeler ve bunların doğal renkleri ya da gri, bej ve kahverengi tonları öne çıkıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder