Spor Del Bosque'den Milliler'e önemli uyarı

Del Bosque'den Milliler'e önemli uyarı

Paylaş
Del Bosque'den Milliler'e önemli uyarı

Almanya'yı daha önce iki kez yenen İspanya'nın hocası Vicente Del Bosque, Panzerler'i durdurmanın yollarını açıkladı...

Tecrübeli teknik direktörün Almanya-Türkiye karşılaşması için yazdığı yazı şu şekilde: Almanya'yı durdurabilmenin en önemli yolu, topa daha fazla sahip olmaktan geçiyor. Zaten topu hakimiyetine alan, karşılaşmayı kazanır. Hiddink'in cebinde, Almanlar'ı durdurabilecek çok sayıda formül olduğuna inanıyorum Türk Milli Takımı'na öncelikle başarılar diliyorum. Grubun en zorlu maçı. Galip gelen liderliği artık zor bırakır. Almanya'da yaşayan binlerce Türk'ün stada koşacağını düşünürsek, bu maçın Türkiye için bir deplasman sınavı olmayacağı gün gibi ortada...

Haberin Devamı

İki takımın da 2'şer galibiyetle 6'şar puan aldığını hatırlatırsak, Almanya'nın da, Türkiye'nin de sahaya eşit şartlarda çıkacağını söyleyebiliriz. Geriye sadece teknik analiz kalıyor. Almanya'nın tekniği, Türkiye'nin ise hırsı maçta önemli faktörler olarak ön plana çıkacak. Almanya'yı durdurabilmenin en önemli yolu, topa daha fazla sahip olmaktan geçiyor. Zaten topu hakimiyetine alan, karşılaşmayı kazanır. Almanya teknik özelliğinin ve topa sahip olmayı amaçlayan çabasının yanı sıra maçı 90 dakikaya yaymayı seven bir takım. Son dakikaya, hatta uzatmaya kadar sabırla maçın kontrolünü elinde tutmak isteyecektir.

Türkiye ise maçın başında bu kontrolü bozup, oyunun yetkisini eline almak zorundadır. Bu bağlamda karşılaşmanın ilk dakikalarında kıran kırana bir yetki kavgasına tanık olabiliriz. Türkiye, bu bölümde Almanlar'ın oyununa gelmemeli... Klose, Müller, Lahm, Özil gibi hızlı kontratağa çıkan forvet oyuncuları, bir top kaybında, anında kalenizde tehlike yaratabiliyor. Atağa kalkarken, savunmanızı mutlaka güçlü tutmak zorundasınız. Açıkçası, ben Almanların kontrollü, zaman zaman topu soğutan, zaman zaman da hızlandıran bir taktikle sahaya çıkacağını tahmin ediyorum.

Haberin Devamı

Oyun kontrolünü eline geçirmesi de, Türkiye'ye oranla daha güçlü bir olasılık. Ancak bunu sorun etmemek gerekir. Futbolda her oyun düzenini bozacak bir taktik vardır. Yeter ki, takımın başında oyunun gidişatını iyi analiz edebilecek bir teknik adam olsun. İşte burada Türkiye'nin avantajı ortaya çıkıyor. Çünkü başında Hiddink gibi önemli bir hoca var. Dünya futbolunu yakından tanıyan bu tecrübeli hocanın cebinde Almanları durdurabilecek çok sayıda formülü olduğuna inanıyorum. Karşılaşma oynanırken, hangi teknik adam maçı iyi okur, taktik değişikliğine giderse, ayakta kalır. Almanya'dan çıkartılacak bir puanın da önemli olduğunu unutmayın.

(MİLLİYET)