Sabanur Kıraç Delikanlı kadın olmanın 10 raconu
HABERİ PAYLAŞ

Delikanlı kadın olmanın 10 raconu

Haberin Devamı

Delikanlı kadın kimdir bilir misiniz? Öyle ilk bakışta tanıyamazsın delikanlı kadını. Çünkü zannedilenin aksine delikanlı kadın küfreden, kavga çıkaran, her ortamı birbirine katan kadın değildir. Erkeksi demek hiç değildir. Delikanlılık yürekten gelir. Kadınların en güzelidir, delikanlı kadın. Türüne az rastlanan ama bulununca da kaçırılmaması gereken bu kadınların en büyük ortak özellikleri de şunlardır:

Kurban rolü oynamaz

Delikanlı kadın güçlü kadındır. Bazı kadınlar gibi istediğini elde etmek için kurban rolü oynamaya gerek duymaz. Her durumda mağdur olmuş numarası yapıp duygu sömürüsüyle bir yerlere gelmez. Delikanlı kadını delikanlı yapan hayattaki duruşudur. Boynunu bükmeyişi, karşısına çıkan her zorlukla savaşmasıdır...

Arkadaşının sevgilisine yan gözle bakmaz

Delikanlı kadın namuslu kadındır. Güzel olduğunu bilir ama güzelliğini kullanmaz. Ona buna iş atmaz. Aşkından ölse arkadaşının sevgilisine yan gözle bakmaz. Tabii ki o da insandır. Zaafları, duyguları vardır. Ama o, kendini zaaflarına yenik düşeceği ortamlara sokmaz. Arkadaşının sevgilisi ona sarksa bile o duruşunu bozmaz.

Evli veya sevgilisi olan bir adamla flört etmez

Yuva yıkmaktan, ah almaktan, gözyaşı sebebi olmaktan korkar delikanlı kadın. O yüzden de evli ya da sevgilisi olan adamla işi olmaz. Kalbi saniyede beş bin atsa da, aklı hep o adama kaysa da, arkasını döner ve gider. Çünkü değerleri vardır delikanlı kadının. Vicdanı vardır. Her şeyden önemlisi kalbi vardır!

Sözünü sakınmaz, numara yapmaz

Delikanlı kadın dediğin dobradır. Aptal numarası yapamaz. Gururuna dokunan bir şey olunca susamaz. Oyunlar oynayamaz. Lafını da yutmaz. Aklına geleni saklayamaz. İster işte, ister aşkta, isterse de arkadaşlıkta olsun kendisine yanlış gelen bir durum olursa söyler. “Bu bana ters kardeşim” demekten korkmaz. “Yanlış yapıyorsun” demekten çekinmez. Sonradan başı ağrıyacak olsa da içinde kalacağına konuşur delikanlı kadın.

Para için aşkını satmaz

Delikanlı kadın paranın değerini bilir. Kazanmasını da harcamasını da sever. Ama para için hiç kimseyi ve hiçbir şeyini satmaz, hele aşkını asla! Sevdiği adamı banka hesabının değil kalbinin büyüklüğüyle tartar. Zor zamanlarda aşkının yanında olur, ilk fırsatta kaçmaz. Parası varsa paylaşır yoksa olana yalakalık etmez.

Hak yemez

Delikanlı kadın ne iş yerinde ne de arkadaş ilişkilerinde hak yemez. Yiğidin hakkını yiğide verir. Kimsenin üstüne basarak yükselmez. Kimsenin acısıyla ya da zaaflarıyla beslenmez. Zaten delikanlı kadın yaratandan korkar. O yüzden de istese de hak yiyemez, yedirmez!

Ailesini ve dostlarını birinci sıraya koyar

Öncelikleri vardır delikanlı kadının. En büyüğü de ailesi ve arkadaşlarıdır. Koş diyene koşar. Ailesinden ya da dostlarından birinin ona ihtiyacı olduğunu bile bile eğlenemez hatta uyuyamaz bile. Gecenin dördü olsa umursamaz, olması gereken yerde olur. Güvenilirdir, dosttur, harbidir, delikanlı kadın. Kendinden önce sevdiklerini düşünür.

Kavgaya çanak tutmaz ama kavgadan da kaçmaz

Delikanlı kadın sanıldığının aksine kavgacı kadın değildir. Huzursuzluktan haz etmez. Kavga çıksın istemez. Ama eğer kavga çıkarsa da kaçmaz. Kalıp sonuna kadar savaşır. Hakkı için, haklı için eder kavgasını. Korkmaz.

Oturup kalkmasını, nerde susup nerde konuşması gerektiğini iyi bilir

Delikanlı kadın her ortamın insanıdır. Nerde nasıl konuşulur, ne giyilir, ne söylenir iyi bilir. Yeri geldiğinde çenesini tutar yeri geldiğinde sözünü sakınmaz. Sevgilisini ya da sevdiklerini insan içinde bozmaz. Hatalarını görse bile sabreder. Baş başa kalmayı bekler. Nerede konuşup nerede susacağını iyi bilir çünkü!

Aşkı dibine kadar yaşar

Delikanlı kadın, aşk kadınıdır! Aşkının peşinden dünyanın öbür ucuna gitmeyi bile göze alır. Aşık oldu mu dibine kadar aşık olur. Ömrünü verir sevdiği için. Gözü başkasını görmez, aklı başkasına kaymaz. Sapasağlamdır. Geri adım atmaz. Kalbim kırılır diye korkmaz. Gerekirse savaşır aşkı için. Dibine kadar yaşar aşkını. Sırf bu sayede bitirdi mi bitirir. Sonuna kadar verdiği, elinden geleni yaptığını bildiği için biten bir şeyin arkasından koşmaz.

Delikanlı kadın az bulunur ama çok sevilir!

9

Sıradaki haber yükleniyor...
holder