Türkiye (Son Dakika) 'Delikanlılara ders olsun' cinayeti

'Delikanlılara ders olsun' cinayeti

Paylaş
'Delikanlılara ders olsun' cinayeti

Adana'da, Emre Çetin'i, "Mahallenin delikanlılarına ders olsun" diye başına tabancayla ateş edip öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Zülfikar Ekinci 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Meydan Mahallesi’nde oturan ve askere gitme hazırlığı yapan Emre Çetin, 17 Eylül 2008’de evine giderken, iddiaya göre, Emek Mahallesi’nde Zülfikar Ekinci tarafından öldürüldü.

Olaydan 37 gün sonra yakalanıp tutuklanan Ekinci ile azmettirici olduğu iddia edilen Ercan Dora hakkında ’kasten adam öldürme’ ve ’cinayete azmettirme’ suçlarından Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

"KAFAYA SIKARIZ"

Polisteki ifadesinde suçunu itiraf edip kendisini cinayete arkadaşı Dora’nın azmettirdiğini ileri sürerek, "Kahvede Emre, Ercan’ı kastederek ’Ne iş yaparsınız?’ diye sordu. Ben de ’Kafaya sıkarız’ dedim. O da ’Sıkıysa sıksanıza’ deyip gitti.

Bu konuşmayı Ercan’a anlattım. O da, bana tabanca verip ’Sık da görsün bakalım, hem mahalledeki diğer delikanlılara da ders olur’ dedi. Ben de kafasına sıktım" diyen Ekinci, mahkemede ifade değiştirdi.

Cinayeti çek senet işi yaptığını öne sürdüğü Hüseyin Şahin’in tehdidiyle üstlendiğini öne süren Ekinci, "Ailemi öldüreceklerini söyledikleri için poliste suçu kabul etmiştim.

Benim öldürmeyle ilgim yok. Olay saatinde Ercan’ın evini boyuyordum. Hüseyin ve Erhan Şahin, biri avukat 6 kişiyi de öldürmemi istemişlerdi. Ben kabul etmedim, yanlarından ayrıldım" diyerek kendini savundu.

Sanık Ercan Dora da olayla ilgisinin olmadığını söyledi. Gözyaşlarına boğulan anne 57 yaşındaki Saadet Çetin, oğlunu 2 sanığın öldürdüğünü iddia edip, "Olaydan iki gün önce sanıklar oğluma ’Senin kafana sıkacağız’ demiş. 2 gün sonra oğlum öldürüldü. Oğlum keşke bunların elinde ölmeseydi, askerde vatan uğruna şehit olsaydı" diyerek sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

3 yıl süren yargılamanın ardından mahkeme heyeti, sanıklardan Zülfikar Ekinci’yi ’cinayet’ten 25 yıl, ’ruhsatsız silah bulundurmak’tan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına; sanık Ercan Dora’yı ise ’cinayete iştirak’ suçundan 10 yıl, ’ruhsatsız silah bulundurmak’tan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mehmet KAYMAK/DHA

Haberin Devamı