Dünya Delirirler diye söylemediler

Delirirler diye söylemediler

Paylaş
Delirirler diye söylemediler

Şili'de 33 madencinin göçük altında 17 gündür sağ olduğu ortaya çıkmıştı. Madencilerin kurtarılması 4 ay sürecek

‘Hepimiz hayattayız’

Şili’de 5 Ağustos’ta çöken bir madende 33 işçi göçük altında kalmıştı. Maden işçilerinin büyük olasılıkla öldüğü düşünülüyordu. Kurtarma ekipleri göçükten 17 gün sonra 688 metre derinliğe sondaj aleti indirmeyi başarmıştı.

Sondaj aleti yukarı çekildiğinde ise üzerinde madencilerin ‘Hepimiz hayattayız’ yazılı notu bulunmuştu. Açılan sondaj deliğinden 50 metrekare alanda sıkışan madencilere su ve gıda verilmişti.

Kamera indirildi

İşçileri dışarı çıkarmanın 4 ay süreceği açıklanmıştı. Önceki gün madencilerin yanına bir kamera indirildi. Kameraya konuşan işçiler “2 günde bir, 2 kaşık ton balığı, bir bisküvi ve yarım bardak süt tüketip 17 gün hayatta kaldık” dedi.

Madencilere 4 ay göçük altında kalacaklarını söylemediklerini belirten bir yetkili “Bunu şimdiden öğrenmeleri delirmelerine yol açabilir” diye konuştu.

Karanlıkta kemikleri zayıflıyor

Sürekli karanlıkta kalacak madenciler 4 ay sonra yeryüzüne çıktığında pek çok sağlık sorunu yaşayabilir. Uzun süre güneş ışığı görmemek sürekli gerginlik ve kaygı, baş ağrısı, isteksizlik ve kronik yorgunluğa neden oluyor.

Ayrıca gün ışığı görmemek vücutta D vitamini eksikliğine neden oluyor. Bu da kemiklerin zayıflamasına neden oluyor. Kemikler o kadar zayıflıyor ki en ufak düşmede bile kırılacak hale geliyor.

Ayrıca gün ışığı eksikliği denge sistemini de bozuyor. Bu da yürürken nedensiz olarak düşmelere sebep oluyor.

Haberin Devamı