Spor Demba Ba ikinci yarılarda coşuyor

Demba Ba ikinci yarılarda coşuyor

Paylaş
Demba Ba ikinci yarılarda coşuyor

Beşiktaş'ta bu sezon attığı gollerle kariyerinin en iyi dönemlerinden birini yaşayan Demba Ba, daha çok maçların ikinci yarılarında golle buluşuyor.

Demba Ba, Spor Toto Süper Lig’de Mersin İdmanyurdu’na attığı golle Beşiktaş formasıyla resmi maçlarda 19. kez rakip fileleri havalandırdı. Senegalli futbolcu, 19 golünün 13’ünü maçların ikinci yarılarında atarken, ilk 45 dakikalarda 6 kez gol sevinci yaşadı.

Gollerinin yüzde 68,4’nü ikinci yarıda

Gollerinin yüzde 68,4’ünü ikinci yarılarda atan Demba Ba, 46 ile 60. dakikalar arasında 4 gol, 61 ile 75. dakikalar arasında 6, 76 ile 90. dakikalar arasında ise 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Demba Ba, 18. haftası geride kalan Süper Lig’de Beşiktaş’a 10 gol kazandırdı. Tecrübeli futbolcu, bu gollerin 7’sini ikinci yarılarda kaydederken, ilk yarılarda 3 golde kaldı. Ziraat Türkiye Kupası’nda teknik direktör Slaven Bilic’in fazla şans vermediği Demba Ba, kupadaki Adana Demirspor maçının ikinci yarısında oyuna girip, skora katkıda bulundu.

Avrupa’da da ikinci yarılarda etkili oldu

Siyah-beyazlı oyuncu, ikinci yarılardaki etkili oyununu Avrupa maçlarına da taşımayı bildi. UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ve UEFA Avrupa Ligi’nde attığı gollerle göz dolduran Demba Ba, bu kulvarda 8 kez rakip fileleri havalandırdı. Avrupa kupalarında ilk yarılarda 3 gol atan Senegalli futbolcu, ikinci yarılarda ise 5 gol kaydetti.

Kariyer rekoruna koşuyor

Demba Ba, Beşiktaş formasıyla kariyerinin en iyi sezonunu yaşıyor. Geçmiş yıllarda Fransa, Belçika, Almanya ve İngiltere’de forma giyen tecrübeli oyuncu, gol noktalarındaki en etkili sezonlarından birine Türkiye’de imza attı. İngiltere’de oynadığı dönemlerde Newcastle United ve Chelsea formalarıyla bir sezonda en fazla 19 kez rakip fileleri havalandıran Demba Ba, Beşiktaş’ta şimdiden 19 gole ulaştı. Senegalli oyuncu, 1 gol daha bulması halinde kariyer rekoruna imza atacak ve bir sezonda en çok gol attığı dönemi yaşayacak.

Demba Ba’nın golleri

Tecrübeli oyuncunun, Beşiktaş formasıyla bu sezon attığı gollerin devrelere göre dağılımı şöyle:

Organizasyon İlk yarı İkinci yarı
Süper Lig 3 7
Avrupa kupaları 3 5
Türkiye Kupası 0 1
TOPLAM 6 13

AA

Haberin Devamı