Kültür - Sanat Demir Demirkan'dan İngilzice albüm!
Paylaş
Demir Demirkan'dan İngilzice albüm!

Demir Demirkan'ın New York'ta kaydettiği yeni albümü 'WAR III - Awakening'tüm platformlarda yayında

Bir süredir hayatını Amerika'da sürdüren gitarist, şarkı yazarı, prodüktör ve şarkıcı Demir Demirkan, bir üçleme olarak yayınlanacak WAR III (Savaş III) serisinin 5 İngillizce şarkıdan oluşan ilk albümü Awakening'i (Uyanış) tüm dijital platformlarda yayınladı.

Albüm, Demir Demirkan'ın üçlemede kullanacağı yabancılaşma, özgürlük, bireysellik ve bireysel devrim gibi bazı temaları ve kavramları içeriyor. 1975 yılından bu yana efsane rock grubu Rush'un unutulmaz logosu ve albüm kapaklarında birlikte çalıştığı, Iron Maiden, Whitesnake, Megadeth ve Queensrÿche gibi gruplara efsane tasarımlar yapan Hugh Syme ise, kapak tasarımını yaptı.

Daha önce Beyonce, Sheryl Crow, Celine Dion, Vanessa Williams gibi dünyaca ünlü sanatçılarla çalışmış Grammy adaylığına sahip Phil Galdston'un yardımcı prodüktörüğünde kaydedilen albüm, hiç kuşkusuz Demir Demirkan diskografisinde eşsiz bir yere sahip olacak.

Demir Demirkan, 23 Şubat'ta New York'da basın ve müzik endüstrisinden davetlilerin katılımıyla yapılan lansmanın sonrasında, 20 Martta The Knitting Factory Brooklyn'de sahne alacak. Demirkan Nisan ayında İstanbul'da bu albümün tanıtımı ve konserlerini gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gelecek.

Haberin Devamı