Yaşam 'Demir Yumruk'tan 3 rekor birden

'Demir Yumruk'tan 3 rekor birden

Paylaş
'Demir Yumruk'tan 3 rekor birden

Muğla'nın Datça ilçesinde yaşamını sürdüren tekvandocu 56 yaşındaki Ali Bahçetepe, Guinness Rekorlar Kitabı'na bir kez daha adını yazdırdı

’Demir Yumruk’ lakaplı Bahçetepe, Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Datça Kent Konseyi’nin desteği ile düzenlenen etkinlikte tekvando kırışı dalında üç rekor birden kırarak, 12 olan Guinness rekor sayısını 15’e çıkardı.

BEYNİNDEN TÜMÖR ALINMIŞTI


Ege Üniversitesi’nde, 2010 yılının Aralık ayında 8 saat süren bir operasyonla beynindeki tümörü aldırdıktan sonra geçen yılı rekor denemesi yapmadan geçiren Bahçetepe, 17 Kasım Dünya Guinness Günleri’nde, kendisine ait iki rekoru geliştirirken bir de yeni rekorun sahibi oldu. Datça Cumhuriyet Meydanı’nda, Datça Noter Vekili Süleyman Türkcan ve kronometre hakemi Nevin Baş’ın gözetiminde, yedi santimetre kalınlığında, 20 santimetre eninde ve 60 santimetre uzunluğunda ytong bloklar üzerinde kırış denemeleri yapan Bahçetepe’yi yüzlerce kişi izledi.

YÜREKLERİ AĞZA GETİRDİ


Bahçetepe ilk denemesinde, bir dakika içinde 1176 adet bloğu kırmayı denedi. 53 saniye içinde kırışını tamamlayan Bahçetepe, 1175 adet bloğu kırarak, daha önce 1145 ile kendisine ait olan rekoru geliştirdi. Bahçetepe daha sonra, 30 saniyede 700 adet bloğu kırış denemesi yaptı. Bu kez de 27 saniye içinde 683 adet bloğu kırmayı başaran Bahçetepe, 655 adet ile kendisine ait olan bu daldaki rekorunu geliştirmiş oldu. Bahçetepe son denemesinde izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi.

Göğsünün üzerine koydurduğu 16 adet bloğu balyozla kırdıran Bahçetepe, daha önce 12 saniye ile bir başka sporcuya ait olan rekoru yedi saniye 92 saliseyle geride bırakarak 3’üncü Guinness rekorunun sahibi oldu. Bahçetepe’nin 4’üncü rekor denemesi platformun azizliğine uğradı. Bir defada 37 adet blok kırışı için hazırlıklar yapılırken, platformun devrilmesi sonucu bu deneme iptal edildi.

Rekor denemelerinden sonra konuşan Bahçetepe, "Geçen yıl rahatsızlığım nedeniyle rekor denemesi yapamadım. Bir yıl aradan sonra üç rekor birden kırmış olmak beni mutlu etti. İlk kez bir günde üç rekor birden kırdığım için çok mutluyum. Bu rekorları ülkeme ve ülkemin insanlarına adıyorum" dedi.

DHA

Haberin Devamı