Siyaset Demirel: İnönü'ye eleştirileri esefle karşılıyorum
Paylaş
Demirel: İnönü'ye eleştirileri esefle karşılıyorum

Demirel: İnönü'ye eleştirileri esefle karşılıyorum

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Merhum İnönü’ye yöneltilmiş olan kişisel eleştirileri esefle karşılıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Demirel, Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin açılışının ardından bir gazetecinin, "Sayın Başbakan’ın İsmet İnönü hakkında Hitler benzetmesi yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Ebediyete intikal etmiş, tarihe mal olmuş insanları rahat bırakmak gerektiğini" söyledi.

Süleyman Demirel, şöyle devam etti: "Çünkü onların kendilerini savunabilme durumu yoktur. Eğer onların kendilerini savunması söz konusu olursa gene ülkeyi ikiye bölersiniz, lüzumsuz tartışmalara yol açarsınız.

Geçmişin icraatlarını, birtakım tasarruflarını eleştirebilirsiniz ama kişileri eleştirmenizi esefle ve üzüntüyle karşılıyorum. Kişilerin şahsına laf yöneltmenizi esefle karşılıyorum. Yapacak başka iş mi kalmadı? Bunu bizim halkımız kabul etmez. Kimin hangi sorununu çözüyor? Geçmiş insanları kötülemek hangi sorunu çözüyor? İcraatlarını eleştir, bir şey demiyorum. Kişiliklerine girmeyin, esefle karşılıyorum. Merhum İnönü’ye yöneltilmiş olan kişisel eleştirileri esefle karşılıyorum."

Haberin Devamı

Anayasa değişikliği teklifinin 8. maddesinin reddedilmesiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Demirel, "Bir şey demek lazım mı? Orası TBMM, oraya getiriyor adam konuyu oyluyor. Ya kabul edilecek ya reddedilecek. Kabul edildiği zaman iyi de reddedildiği zaman kötü mü? Kabul, reddin kardeşi, ret de kabulün kardeşi..." dedi.

Demirel, "Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değiştirilmesi Türkiye’ye ne getirir" sorusuna ise "Durun bakalım, göğün direğini almayın. Gök yıkılmaz. Daha bir şey yok ortada. Bakın yanlış hesap Bağdat’tan döner, yanlış bir şey yapılırsa bir yerden döner o..." karşılığını verdi.