Faik Gürses Demirören'den 1. çinko
HABERİ PAYLAŞ

Demirören'den 1. çinko

Haberin Devamı

Sayın Başkan... Talih oyunlarıyla aranızın pek iyi olmadığını biliyorum. Ama okeyden vazgeçmediğinizi de görüyorum. Hatta bir defasında aynı karede ben de vardım. Dünyanın her yerinde ‘tombala’ adı altında keyifli ve heyecanlı bir oyun var. Oraya merak sarıp sarmadığınızı bilemem, ancak siz şimdi 5 teknik direktörle 6 yılda çalışmış bir başkan olarak tarihe geçtiniz.

Kırılması güç bir rekor. Sizden sonra kim gelirse gelsin rekor egale dahi edilemez. Tombala kartındaki ilk sırada yer alan 5 sayının bulunmasıyla yapılan Birinci Çinko tamamlanırken para alacağına bu oyun tersine işledi ve sürekli siz içeri girdiniz. Mircea Lucescu ile başlayan, Vicente Del Bosque ile devam eden, Rıza Çalımbay, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve derken Mustafa Denizli ile belki de pek ender Beşiktaş Başkanı’na rastlayan çifte kupa ile geçen seneyi tamamladınız.

Bunu bir yerli hoca ile yaptınız. İkinci ÇİNKO’ya başlarken önünüzde bir şans kartı duruyor. Bu kartı Samet Aybaba ile oynamanız halinde tahsilata geçmeniz söz konusudur. Samet Aybaba’yı 1977 yılında bu kulübe ben getirdim. 7 yıl, 500’ün üstünde maç oynadı ve kaptanlık gibi şerefli bir de görev yaptı.

Bunca yabancıya bir servet ödediğiniz halde bir halt yapılmayan Beşiktaş’ta Denizli’nin bıraktığı yerden devam edecek yegane kişi Samet Aybaba’dır. Sayın Başkan şu sıralarda Türkiye’nin kalburüstü yerli hocaları ile yapacağınız 5-6 temas, sizi Aybaba ile çalışmanızın ne kadar yararlı olacağı gerçeğiyle karşı karşıya getirecek. Bu açık mektup sizi gaza getirmeye çalışan bir spor yazarının değil, binlerce Beşiktaşlı taraftarın beklediği bir arzudur.

Teknik direktör konusunda yönetim size yetkiyi verdi. Bu yetkiyi alırken altıncı hoca kararı belki de sizin Beşiktaş başkanlığınızı iyiden iyiye sorgulayacaktır. Belki yedincisi gelmeden bir kongre kapınızı çalabilir. Sırf kongreyi önlemek için Samet Aybaba ile çalışmanın içine girmeyin. Beşiktaş’ı yine bir yerli hoca ile uçurmanın çarelerini arayın. Çare karşınızda duruyor. Karar sizin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder