Spor Demirören'den 'yabancı sınırlaması' açıklaması

Demirören'den 'yabancı sınırlaması' açıklaması

Paylaş
Demirören'den 'yabancı sınırlaması' açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı sınırlaması hakkında konuştu

Kulüpler Birliği Vakfı bugün toplandı. Vakfın genel gündemi yabancı sınırlaması oldu. Türkiye Futbol Federasyonu, 6+2 konusunda kulüplerin uzlaşmasını istedi. Ancak kuruldan çıkan kararda 15 kulüp 6+2'de uzlaşırlarken, Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor'un çekimser olduğu, Beşiktaş'ın ise seneye uygulanacak olan 5+0+3 kuralının devam etmesi yönünde kararlarını bildirdiği öğrenildi.

'Kararı kulüpler verecek'

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği'ndeki toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Demiören, "Bugünkü toplantı Kulüpler Birliği toplantısıdır, federasyonun toplantısı değildir. Bizim dediğimiz belli kulüpler kararını alıp bize bildirirlerse bizde kararımızı veririz. Kulüpler bize isteklerini bildirsinler. Bakacağız. Türk futbolunun yararına neyse onu yapacağız" dedi.

'5+0+3 devam ediyor'

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, özel nedenlerden dolayı toplantıdan erken ayrıldı ve çıkışta, yabancı sınırlaması hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Yabancı sınırlaması 5+0+3 olarak devam ediyor. Alınmış bir karar var. Bununla ilgili bazı kulüplerin değişiklik talebi vardı. Bunlar konuşuldu. Suç ve ceza tamamen bireysel olmalı. Bir başka kişinin yapmış olduğu kusurdan dolayı bir diğer taraf mağdur olmamalı. Dolayısıyla küfür edenler statlarda tespit edilerek, 6222'nin uygulanmasının, diğer tarafı mağdur bırakmayacağına açıklık getirmeye çalıştık. Yabancı sınırlaması konusunda da 5+0+3'e devam edilmesi gerektiğini söyledik. Çünkü Beşiktaş'ın transfer politikasını geçen seneden planladığımızı, alınacak bir karar olacaksa da bunun 2 veya 3 yıl sonra başlatılması gerektiğini belirttik. Bütün kulüpler, yönetim kurulu olarak karar alıp Kulüpler Birliği Başkanlığı'na iletecek. Kulüpler Birliği de Futbol Federasyonu'na gönderecek. Oy birliği olmayacak. Tüm kulüpler görüşlerini yazılı olarak iletecek. Futbol Federasyonu'nun düşüncesi oy birliğiyle gelinmesi şeklinde. Haklı onlar da kendilerine göre. Ama oy birliğiyle gelinmediği takdirde ne yapacaklarına kendileri karar verecek."

Haberin Devamı