Siyaset Demirtaş Bakırköy'de konuştu
Paylaş
Demirtaş Bakırköy'de konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İstanbul Bakırköy'de 'zafer' konuşması yaptı. Demirtaş, 'Demişler ki yüzde 50 oy aldık tek başına iktidar olduk havasıyla konuştu. Aç tavuk kendisini darı ambarında sanırmış. Yav Ahmet Hoca artık başbakan değilsin tepe taklak oldun. Bu gerçekle yüzleş artık' dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin barajı aşması ve yüzde 13 oranında oy alması nedeniyle Bakırköy Halk Pazarı alanında düzenlenen kutlama programında konuştu. Koalisyon hükümetine değinen Demirtaş, "Hepinizin içi rahat olsun. Bir defa koalisyonlardan Türkiye'nin korkmaması lazım. Devlet de böyle yönetilebilir" dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş, "Ortadoğu'nun bütün ezilen halklarının kaderini değiştirecek bir zafere imza attınız. Kutlu olsun. Bir kez daha sizleri kutluyorum. Kolay olmayacağını biliyorduk. Bizler 12 Eylül faşist cuntasının önümüze diktiği ve 13 yıldır da AKP iktidarının arkasına sığındığı bu barajı aşma konusunda engellerle karışılacağımızı biliyorduk. Kolay olmayacağının farkındaydık. Ama bu kadar seviyesiz, ahlaksızca saldırılarla karşılaşacağımızı da tahmin etmiyorduk" dedi.

"ORTADA BİR ÜST AKIL FALAN YOK; O AKLI SEN BİZE VERMİŞTİN"

Demirtaş, "Türkiye halklarına kendimizi anlatmaya çalıştık. Parti programımızı anlatmaya çalıştık. Bütün suçumuz, seçim barajını aşmaya çalışmaktı. Katlimize fermanın nedeni buydu işte. Ortada bir üst akıl falan yok. Parti olarak gir teklifini sen verdin. O aklı sen bize vermiştin, hatırlıyor musun? Meğerse, kendisindeki son akılmış, onu da bize vermiş. Bu seçim döneminde o ortaya çıktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BARAJI AŞACAĞIMIZA İNANMIYORLARDI; BEDAVA 80 MİLLETVEKİLİNİN HAYALİNİ DÜŞÜNÜYORLARDI"

İktidarın, HDP'nin barajı aşamayacağının düşündüğünü belirten Demirtaş, "Barajı aşacağımıza, Türkiye toplumunun bu kadar kenetlenebileceğine inanmıyorlardı. Onlar bedava 80 milletvekilinin hayalini düşünüyorlardı. ahlaksızca, seviyesizce bir kampanya yürüttüler. Maalesef 5 arkadaşımızı bu saldırılarda kaybettik. Yüzlerce yaralı var. Tutuklu, gözaltılar var. Yılmadan çalıştınız. Kritik, tarihi bir seçim olduğunu 7'den 70'e biliyordunuz. Ya Türkiye tek adam diktasına teslim olacak ya da HDP ile birlikte özgürlüklere yürüyecekti. Yenilenler yalancılar, meydanlarda iftira atanlar oldu" ifadesini kullandı.

"GÖRDÜK Kİ KUR'AN-I KERİM YALAN ATANLARI ÇARPIYORMUŞ"

Demirtaş, "Gördük ki Allah'ın yüce kelamı Kur'an-ı Kerim yalan atanları çarpıyormuş. Buna da tanık olduk. Bu işin demek şakası yokmuş. Öyle elinde tutarken yalan konuşmak böyle çarpıyormuş işte" dedi.

"AHMET HOCA'YA YANLIŞ SEÇİM SONUÇLARI VERMİŞLER"

Demirtaş Davutoğlu'nun balkon konuşmasına tepki göstererek "Ben sandımki Ahmet Hoca'ya yanlış seçim sonuçları vermişler. Demişler ki yüzde 50 oy aldık tek başına iktidar olduk havasıyla konuştu. Aç tavuk kendisini ddarı ambarında sanırmış. Yav Ahmet Hoca artık başbakan değilsin tepe taklak oldun. Bu gerçekle yüzleş artık. Geçti artık o muktedir günleriniz. Artık bize yukardan bakan, bize balkondan parmak sallayan kibriniz bitti geçti o günler." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"BİZ ULUSLARARASI KOMPLOLARIN PROJESİ DEĞİLİZ"

HDP lideri, "Bu saatten sonra bize düşen, halkın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğa layık olmaktır. Biz Türkiye'de istikrarsızlık, güvensizlik yaratmak için barajı aşmaya çalışmadık. Biz, tam tersine, oluşacak istikrarsızlık ve güvensizlik ortamına karşı bir hamle yaptık. Biz uluslararası komploların projesi değiliz. Biz tam da emekçilerin, ezilenlerin, halkın özgür iradesinin projesiyiz" diye konuştu.

"KOALİSYONLARDAN TÜRKİYE'NİN KORKMAMASI LAZIM"

Demirtaş, "Şu saatten sonra buna layık bir çalışma yürüteceğiz. Hepinizin içi rahat olsun. Bir defa koalisyonlardan Türkiye'nin korkmaması lazım. Devlet de böyle yönetilebilir" dedi.

Haberin Devamı