Gündem Demirtaş duvar yapımını durdurdu

Demirtaş duvar yapımını durdurdu

Paylaş
Demirtaş duvar yapımını durdurdu

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, mitingin ardından gazetecilere akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Suriye sınırına yapılan duvarın durdurulduğunu söyledi

Mitinge katılıp destek verenlere teşekkür eden Demirtaş, ardından çıkan olaylara değinerek şunları söyledi:

"Miting sonrasında yaptığımız kısa süreli oturma eylemi sonrasında orada küçük çocukların bile olduğu bir ortamda hunharca müdahale eden, bu AKP’nin baskıcı zihniyetini kınadığımı, halkımızın her zaman yanında olacağımızı, halkımızın bu faşizan baskılara asla teslim olmayacağını burada belirtmek istiyorum.

Nusaybin’de bugün gösterdiğiniz duruş, özelikle Ayşe arkadaşımızın ölüm orucu ve açlık grevi, bugün mitingle ortaya çıkan, umut ediyorum ki hükümete bu mesajı vermiştir. Duvarı durdurduklarını açıkladılar, inşallah bir daha böyle bir saçmalığa, böyle bir ahlaksızlığa yeltenmezler.

>>> KADINLARDAN 'DUVARA' KARŞI EYLEM

Özelikle biz Rojava halkımızla dayanışmak amacıyla sınır kapılarının açılması ve çetelere olan desteklerin çekilmesi için ısrarlarımızı sürdüreceğiz. Bu kesintisiz direniş sürecidir.

Rojava halkı ayaklarını sağlam yere basıncaya kadar oturmayacağız, susmayacağız taleplerimizin her yerine haykıracağız. Nusaybin’de, Kürdistan da çıkan tablo, Rojava halkı konusunda ne kadar duyarlı olduğunun göstergesidir. Bir kez daha bu başarlı eylemden dolayı tüm arkadaşları kutluyoruz. Elbette baskının olduğu her yerde, elimizdeki tüm imkanlarla direnişimizi ortaya koyacağız.

Bize nasıl yaklaşırlarsa bizde onlara öyle yaklaşacağız. Biz sorunlarımızı anlaşarak çözmeye çalışıyoruz. Her yerde Rojava halkının sahipsiz olmadığını haykırarak onlara desteklerimize devam edeceğiz. Yapılan müdahale, AKP copla gazla bu halkı susturamaz. Halkın talepleri konuşarak siyasetle çözülmesi gerekir. Yoksa bu halk tepkisini gösterir. Kimse de engelleyemez."

DHA

Haberin Devamı