Siyaset Demirtaş İstanbul'dan mı aday oluyor?
Paylaş
Demirtaş İstanbul'dan mı aday oluyor?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında çok önemli açıklamalar yaptı

İşte Selahattin Demirtaş'ın yaptığı o açıklamalardan satır başları...

Haberin Devamı

*Sağ olsunlar seçmenlerimiz beni her yerde yanlarında görmek istiyor, bundan onur duyuyorum ama Hakkari'den aday olamayabilirim.

*Hakkari milletvekiliyim. Doğrusu, benim mahçubiyet duyduğum bir kent, borcumu ödeyemeyeceğim. Hizmet veremedim, gidip gelemedim.

*Kılıçdaroğlu "HDP AKP ile anlaştı, bundan parti olarak seçime giriyor, vekillikleri armağan ediyor" diyor. Buyurun, anlatalım.

*Devleti niye bu kadar olağanüstü yetkilerle donatıyorsunuz ki? Hani ileri demokrasiydi?

*İç güvenlik denilen, aslında iç güvensizlik getiren tasarıya karşı iç tüzük ne sağlıyorsa engellemek için, onu yapacağız.

*Sonra polisin öldürdüğü ortaya çıktı, Başbakan özür diledi mi? Öylesine muktedir hissediyorlar ki, çocuk ölmüş umurunda değil.

Haberin Devamı

*Başbakan "Kesinlikle polis müdahalesi yok" dedi. Ya başbakan yalan söylüyor ya da Cizre'deki birimler yalan yanlış bilgi veriyor.

*Hükümet Cizre'de kontrol edemediği bir güçle provokasyon yapıyor. 12 yaşında çocuk öldürüldü, Ala "Polis müdahalesi yok" dedi.

*Tek başına kurtuluş yok. Kürt özgür olmasa Türk, Türk özgür olmasa Kürt nasıl özgür olacak? Peki açlık, yoksulluğumuz ne olacak?

*İmralı'daki müzakereler şeffaf olmalıdır. Hükümet buna yanaşmıyor. Ben ve partim sonuna kadar şeffaflıktan yanayız

*AKP ile anlaştığımız dedikodu ve iftiradır. Özellikle Davutoğlu'nun buna sessiz kalmasına şaşırıyorum. Herhalde işine geliyor.

*Barajı aşamazsak gidip yerelde parlamento kurmak gibi bir durum yok. Demokratik haklarımızı kullanıp erken seçimi zorlarız.

*Barajı aşmasak da kıyamet kopmaz. Siyasetten çıkmış olmuyoruz ki. Erken seçim yapılması için çok ciddi kampanyalar yürütürüz.

*Bir trilyonluk Mercedes almış biniyor. Bir din adamı, yoksulluğun olduğu bir ülkede böyle yaparsa o ülkede arıza var demektir.

*Tüm kesimlerin temsilcileri aday profilimizde yer alsın diye uğraşıyoruz. Biz bir etnisitenin değil, tüm ezilenlerin partisiyiz.

*Sn Kadir İnanır'la görüştük. Sağlık sorunu nedeniyle bize katılamayacak, ancak desteklerini iletti.

*Anketler bizi yüzde 9-10 arasında gösteriyor. HDP çalışırsa barajı aşabilir.

Haberin Devamı

*Selahattin Demirtaş: Bir partinin seçime girmesi anormal değildir, anormal olan bu barajdır. Anormallik var, o da dünyanın en yüksek seçim barajı.