Siyaset Demirtaş: İzleme heyeti kırmızı çizgimiz değil
Paylaş
Demirtaş: İzleme heyeti kırmızı çizgimiz değil

Kafkas Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a çözüm süreci soruldu. Soru üzerin Demirtaş, 'İzleme heyeti olmazsa olmazımız değil. Kırmızı çizgimiz de değil.' dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün, Kafkas Dernekleri Federasyonu ziyaretinde dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"İZLEME HEYETİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ DEĞİL"

Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki İzleme Heyeti tartışması sorusuna Demirtaş, "İzleme heyeti olmazsa olmazımız değil. Kırmızı çizgimiz de değil. Şu anda hükümetin izleme kurulu olacak' demesi önemlidir. Mesafe kat edilmesi anlamında da önemlidir. Bu bizim değil sürecin dayattığı unsurlardır. Barışa hızlı ulaşmak için bu adımlar atılıyor." şeklinde cevap verdi.

Arınç ve Gökçek arasındaki sert tartışmaya ilişkin soruya Demirtaş şu sözlerle cevap verdi:

"Gökçek'in sözlerinin çözüm süreciyle ne alakası var? Ak Parti içindeki derin çatlağı örtmeye çalışıyorlar. Bunun çözüm süreciyle bir alakası yok onların seviyesizliğiyle bir alakası var. Arınç ve Gökçek arasındaki seviyesizliği biz izlemek zorunda mıyız? Şahsi hırsları izlemek zorunda mıyız? Cumhurbaşkanı ayrı bir seviyesiz üslupla küfürler savuruyor. Ülkenin belediye başkanının seviyesi yerlerde. Arınç ve Gökçek arasındaki tartışma sandıkta çözülür. Bütün bu pisliklerin ortaya dökülmesinden Türkiye zarar görmez."

Haberin Devamı

"BU ÜLKENİN MİLLİYETÇİLERİ DE APTAL DEĞİL"

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin oy kaybetmesi üzerine milliyetçi bir söylem geliştirdiği yönündeki iddialarla ilgili olarak da "Erdoğan, barış sürecinin rantını almak istedi. Madem bana oy getiren süreç değil niye uğraşayım deyip elinin tersiyle itiyor. Eskiden de böyle düşünüyordu ancak açık açık söylemiyordu. Kimse kusura bakmasın ama bu ülkenin milliyetçileri de aptal değil." diye konuştu