Siyaset Demirtaş'dan ilk açıklama
Paylaş
Demirtaş'dan ilk açıklama

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra kameraların karşısına geçti.

Tahmin ettikleri orana yakın bir oy aldıklarını ifade eden HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 'Mücadele bizler açısından yeni yeni başlamıştır. Kimse tek adamlıktan korkmasın.' diye konuştu.

Haberin Devamı

İşte Demirtaş'ın açıklamalarının satır başları:

"KİTLE PARTİSİ OLMAK İLK HEDEFİMİZ"

Bundan sonra savunduğumuz ilkeleri daha güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğiz. Partimizi büyük bir kitle partisi haline getirmek ilk hedefimiz.

Bu seçim umudun artık Türkiye'de gerçekçi bir hal almasını sağladı. Milyonlar bu seçimde bize oy vermese de önümüzdeki seçimde bize oy vermeyi kararlaştırmıştır. Elde ettiğimiz oy oranı hedeflediğimiz oran. Sandıklar büyük bir hızla açılıpm kapanırken yüzde 2'lik sandık bir türlü açılmıyor. YSK'nın sitesinde oy oranımız yüzde 9.7 olarak görülüyor. 45 dakikadır AA'nın yüzde 998'lik sandık açılma oranının neden üste çıkmadığını araştırıyoruz. Bir çok yerde şaibe iddiası var.

Haberin Devamı

"HERKESTE HEYECAN YARATTI"

Özellikle Kürt halkının vermiş olduğu güçlü destek gurur vericiydi. Bu elin İzmir'de Antalya'da tutulmuş olması hepimizi umutlandırmıştır. Geleceğe dair özgür bir yaşamı örmemiz konusunda herkeste heyecan yaratmıştır. Türkiye'nin işçi ve emekçi kesimi yeniden siyaset sahnesinde yerini almıştır.

"BÜTÜN YOLDAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Gençlik bu kampanyada emeğiyle ve yaratıcılığıyla aher türlü saldırılara rağmen son derece anlamlı bir kampanya yürütmüştür. Bizler yarın MYK'da bir sonraki gün de parti meclisi toplantımızda seçim sonuçlarına dair neler yapabileceğimizi, geniş kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz. Bir kez daha seçim sürecinde bizlerle mücadele içinde olanlara herkese, iş adamlarına işçilerimize, halkımıza, seçim otobüslerimizde, seçim at arabalarımızda bütün olumsuzluklara rağmen bütün yoldaşlarıma teşekkür ediyorum.

"90 YILLIK TEKÇİ ANLAYIŞA KARŞI MÜCADELE ETTİK"

Emeği geçen arkadaşlar bu başırının sahibidir. Elbette eksikliklerimiz olmuştur. Hak ettiğimiz sonuç çok daha iyisidir. 90 yıllık tekçi dayatmacı siyasete karşı mücadele ettik. Emek harcarsak başarabileceğimizi gördük. Bu durum geleceğe dair bizi heyecanlandırmıştır.

Sözlerimizle üzdüğümüz kim varsa bir kez daha haklarını helal etmelerini diliyorum. Ben tek adamım diyen adamın karşısında biz halklar olarak burada direnmeye ve bütün ezilenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı