Siyaset Demirtaş'tan tek cümlelik grup toplantısı
Paylaş
Demirtaş'tan tek cümlelik grup toplantısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti grubunda konuştu. Ardından, Karadeniz örgüt temsilcileriyle bir araya gelen Demirtaş burada Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' sözlerine tepki gösterdi

Seçimlere 3 aydan az bir süre kala partilerin Meclis'teki grup toplantıları oldukça hareketli geçiyor.

Haberin Devamı

Bahçeli ve Davutoğlu'ndan sonra Meclis'te parti grubunda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, belki de parti tarihinin en kısa grup toplantısı konuşmasını yaptı. Demirtaş, 'Tarihimizin en kısas konuşmasını yapacağım.Sayın Recep Tayyip Erdoğan HDP varoldukça HDP'liler var oldukça seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız.' diye konuştu ve toplantıyı bitirdi.

İŞTE DEMİRTAŞ'IN GRUPTAKİ O SÖZLERİ:

Karadeniz örgütlerimizle birazdan basına açık bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bu zorlu mücadelede nasıl başarılı olacağımızı birbirimize anlatacağız. Bugün kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktım. Tarihimizin en kısas konuşmasını yapacağım.Sayın Recep Tayyip Erdoğan HDP varoldukça HDP'liler var oldukça seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ: PARA SAYMA MAKİNEMİZ EKSİK

Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş grup toplantısı sonrasında Karadeniz il örgütleri toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' sözlerine tepki gösteren Demirtaş, 'Her yerde muazzam bir ayrımcılığı, kutuplaşmayı, gerilimi dayatıyorlar. Halk bizden bunun çözümünü bekliyor. Başka partilere oy verenler bizim düşmanımız değildir ve olamaz. Bu AKP'nin yapmak istediğidir. En büyük sahte hoca zaten kendilerinin başı. Diğer sahte hocalarla birlikte hırsızlığa haksızlığa fetva alıyorlar. Söylerken bile ayrımcılık var: "Sizin neyiniz eksik" diyor. Sen bu ülkenin temel halklarına nasıl "Siz" diye hitap edersin? Cevap vereyim, hiçbir eksiğimiz yok, insani değerler anlamında fazlamız var. Neyimiz eksik: Para sayma makinamız eksik.' diye konuştu.