Dünya Demokrasi vahşeti!

Demokrasi vahşeti!

Paylaş
Demokrasi vahşeti!

Amerika'nın sözde demokrasi götürmek için işgal ettiği Irak'ta görev yapan İngiliz askerlerinin 62 yaşındaki bir Iraklı kadını işkence ve tecavüz ettikten sonra öldürdüğü ortaya çıktı

BU İLK DEĞİL

Haberin Devamı

Amerika’nın 2003’te işgal ettiği Irak’ta geçen temmuza kadar İngiliz askerleri de görev almıştı. İngiliz askerleri, Amerika’nın sözde demokrasi getirmek adına işgal ettiği Irak’ta 6 yıl boyunca halka yaptığı insanlık dışı muamelelerle gündeme gelmişti.

İngiliz Independent gazetesinin fotoğraflarla ortaya çıkardığı bir başka vahşet de ülkede bomba etkisi yarattı. Gazetenin haberine göre İngiliz askerleri, 2006’da 62 yaşındaki Sabiha Khudur Talib adlı Iraklı kadını gözaltına aldı.

SORUŞTURMA AÇILDI

İngiliz askerler, gözaltındaki yaşlı kadına işkence ve tecavüz etti. Askerler daha sonra öldürdükleri kadının cesedini, bir askeri çöp torbasına koyarak yol kenarına attı. Kadının karnından tek kurşunla öldüğü belirlendi.

Haberin Devamı

İngiliz askerlerinin vahşeti bir raporla 4 yıl önce İngiltere hükümetine gönderildi. Gazetenin ortaya çıkardığı skandalın ardından vahşetten sorumlu tutulan bir İngiliz askerine soruşturma açıldı.