Siyaset Demokratik Açılım!
Paylaş
Demokratik Açılım!

Batı demokrasilerinde başbakanlar ile muhalefet liderleri sık sık bir araya gelip görüş alışverişinde bulunuyor. Bizde ise bu durum ancak birkaç yılda bir gerçekleşiyor

4 YIL SONRA

Haberin Devamı

Hükümetin 1 yıl önce başlattığı ‘Demokratik Açılım’ sürecinde doğru düzgün somut adım atılamadı ama sonunda Ankara’da bir ‘Demokratik Açılım’ yaşandı. Birbirleri aleyhine günde birkaç kez açıklama yapan ama yüzyüze gelmekten kaçınan liderler sonunda bu duruma son verdi.

Başbakan Erdoğan tam 4 yıl aradan sonra ana muhalefet partisi lideriyle bir araya geldi. Erdoğan en son Temmuz 2006’da dönemin CHP lideri Deniz Baykal ile görüşmüştü.

KAMERA ENGELİ

Bu görüşme, CHP’nin yeni genel merkezine yaptığı nezaket ziyareti nedeniyle olmuştu. İki liderin Ekim 2009’da ‘Demokratik Açılım’ı konuşmak üzere yapmayı planladıkları görüşme ise Baykal “Kameralar da olsun” diye diretince gerçekleşmemişti.

Kılıçdaroğlu-Erdoğan’ın tarihi buluşması için basın mensupları saatler öncesinden TBMM’de üs kurdu. Erdoğan’ın gelişi ve iki liderin tokalaşması sırasında izdiham yaşandı.

Haberin Devamı