Gündem Deneme tahtası

Deneme tahtası

Paylaş
Deneme tahtası

Genel ve Anadolu liselerindeki 'Fen Bilimleri', 'Sosyal Bilimler', 'Türkçe-Matematik' ve 'Yabancı Dil' alanları kaldırıldı. Dersler 'ortak ders' ve 'seçmeli ders' olarak ikiye ayrıldı

Yeni hazırlanan “Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri” ile genel liseler, Anadolu liseleri ve fen liselerinde ayrı ayrı düzenlemeler yapıldı. Buna göre:

Haberin Devamı

- Genel liselerde ve Anadolu liselerindeki ‘Fen Bilimleri’, ‘Sosyal Bilimler’, ‘Türkçe-Matematik’ ve ‘Yabancı Dil’ alanları kaldırıldı. Ders grupları, ‘ortak’ ve ‘seçmeli’ olarak belirlendi.

- Öğrenciler ‘ortak dersler’in dışındaki dersleri hedefledikleri yükseköğretime göre seçecekler.

2. YABANCI DİL DERSİ

- Genel liselerde Beden Eğitimi dersi 9-12. sınıflarda 2’şer saat, Görsel Sanatlar/Müzik dersleri 1’er saat olacak.

- 10. sınıfta 3 saat olan Yabancı Dil dersinin süresi 1 saat eksiltildi, ancak 11. ve 12. sınıflara 2’şer saat Yabancı Dil dersi konuldu. Sağlık Bilgisi dersi de haftada 2 saatten 1 saate indirildi. Haftalık ders saati sayısı toplamı hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde 37’den 35’e, hazırlık sınıfı olmayan liselerde ise 40’dan 35’e indirildi.

Haberin Devamı

10’DAN 6 SAATE DÜŞTÜ

- Anadolu liselerinde 9. sınıfta 10 saat olan Yabancı Dil dersinin saati 6 saate indirildi. Daha önce 10. sınıftan itibaren okutulmaya başlanan 2. Yabancı Dil Dersi’nin 9. sınıftan başlaması için bu sınıfa da 2 saat 2. Yabancı Dil dersi kondu.

- Fen liselerinde alan dersleri, ‘ortak dersler’ bölümüne alındı. Bu liselerde Fen derslerinin ağırlığı, toplam ders ağırlığının en az yüzde 50’si olması gerektiği için 12. sınıfta Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin haftalık ders saati sayısı da 4’ten 5’e çıkarıldı.

- Fen liselerinde 9. sınıfta yabancı dil dersinin haftalık ders saati sayısı 8’den 7’ye indirildi. Bu liselerin 9-12. sınıflarına ilk defa haftada 2’şer saat olmak üzere 2. Yabancı Dil dersi konuldu.

- Fen liselerinin haftalık ders saati 36’dan 37’ye çıkarıldı.

- Sosyal Bilimler Liseleri’nin 10. sınıfında Matematik dersinin haftalık ders saati sayısı 4’den 3’e, 11-12. sınıflardaki Matematik dersinin haftalık ders saati sayısı 5’den 3’e indirildi. Bu liselerin 9-12. sınıflarına haftada 2’şer saat olmak üzere Geometri dersi konuldu.