Erdoğan Arıpınar Denetlemek, denetlenmek
HABERİ PAYLAŞ

Denetlemek, denetlenmek

Haberin Devamı

İnsanoğlu için bence en önemli şey, yaşarken de ölünce de aklanmasıdır. Bu aklama işi hayat sürerken; dünyada toplum ve onun kurumları tarafından yapılır. Bunun adı denetlenmektir. Ölünce de; cenaze töreninde sorarlar “Nasıl bilirsiniz?” diye “İyi biliriz” cevabı gelmez, hak helal edilmez ise; cenaze ortada kalır. Diğer denetim Tanrı’nındır. Onu yalnız O bilir.
Ülkemizde acayip bir dernekler yasası var. İktidara aday olanlar listelerini yapıyor, kendilerini denetleyecekleri de kendi yandaşları arasından seçiyorlar. Kongrelerde ise bir el kaldırma ile aklanma bitiveriyor. Ulusoy zamanında Futbol Federasyonu, denetleme görevini uluslararası bir şirkete vererek örnek bir iş yaptı. Hafta içinde Ali Erdoğan, Sabah gazetesinde özel bir haber verdi. GSGM’nin olimpiyatlar için destek verdiği 8 federasyon, hepsi de olimpik; atletizm, atıcılık, cimnastik, yüzme, eskrim, kano, kürek, yelken federasyonları bursları yasa dışı kullanmış.
Haberi verenin tabiri ile sahtekarlık yapmışlar. 1000 yetenekli sporcuya olimpik ve paralimpik burs kampanyasında, olimpiyat için ümit veren 13-17 yaştaki sporculara değil, kendilerine, yandaşlarına göre dağıtmışlar 530 TL’lik bursları. Bakın, 2012 Londra Yaz Olimpiyatları’na hazırlanan Türkiye’nin olimpik spor federasyonlarına. Şimdi, GSGM yeniden seçmeler yaptırıp bursları hak edenlere verecekmiş. Peki, bu davranışı yapanlara için bir şey (!) yok mu? Dünyanın başka yerinde olsa kıyamet kopar, yapanları perişan ederler, kamu davaları açılır.
GSGM geç de olsa bu işi denetlemiş ve ortaya çıkarmış. Gelelim denetlenmek işine. Bence; yalnız sporda değil, devletten, sponsorlardan destek alan her kurum; başta Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olmak üzere her kurum (uluslararası bir sertifikaya sahip) bir şirket tarafından denetlenmeli. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan kaynakları, hiçbir kurum, kimse ve yönetim kendi keyfine göre sarf etmemeli, yandaşlarına iktidar koltuğu karşılığı dağıtmamalıdır. TBMM’deki halkın temsilcileri her konudan çok bu konunun üzerinde durmalıdırlar. Gerçekten aklanmak hem toplum hem de Tanrı katında en kutsal ödüldür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder