Siyaset Deniz Baykal börek açtı
Paylaş
Deniz Baykal börek açtı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim çalışmalarına devam ettiği Antalya'da eline merdane alıp börek açtı

Deniz Baykal, memleketi Antalya’da vazgeçemediği lezzetlerden yöresel serpme börekle kahvaltı yaptı. Baykal, İl Başkanı Özer Ülken, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve milletvekili aday adaylarıyla saat 08.30’da Kırcamii Semti’ndeki Avcuoğlu Börek Salonu’na geldi.

Baykal, her Antalya’ya gelişinde mutlaka uğradığı börekçide ilk kez beyaz önlük giydi ve eline merdane alıp börek açtı. Geniş mermer tezgahta yağlı hamurun önce merdane yardımıyla açılıp daha sonra elle inceltilmesiyle yapılan serpme böreği yapmayı deneyen Baykal’ın danışmanlığı börek salonun sahibi ve ustası Ramazan Avcuoğlu yaptı.

Avcuoğlu, Baykal’ın merdane yardımıyla açtığı hamuru zaman zaman düzeltti, elle inceltmesine yardımcı oldu. CHP eski Lideri Baykal, açtığı böreği kıymalı yapmayı tercih etti.

Mermer tezgahtaki kıyma tenceresinden eline bir miktar alan Baykal, "Bu kadar koysam batar mısın?" diye sordu. Avcuoğlu, "O az oldu. Biraz daha koyalım" deyince Baykal bu kez bonkör davrandı.

İçine kıyma doldurduğu böreği katlayarak fırına sürülmeye hazır hale getiren Baykal, Avcuoğlu’na, "Bu böreği kimseye verme" diye tembihledi.

Deniz Baykal, serpme böreği yemenin zevkli ama hazırlamanın da heyecan verici olduğunu söyledi. Baykal, böreğini yemek için aday adaylarıyla masaya geçerken usta Avcuoğlu, Baykal’ın ilk denemesine rağmen oldukça başarılı olduğunu kaydetti.

Emre BAYLAN/DHA

Haberin Devamı