Gündem Deniz Baykal: 'Cumhurbaşkanı adayımız CHP'li olmayabilir'

Deniz Baykal: 'Cumhurbaşkanı adayımız CHP'li olmayabilir'

Paylaş
Deniz Baykal: 'Cumhurbaşkanı adayımız CHP'li olmayabilir'

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CNNTürk'te Tarafsız Bölge programında gazeteci Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı

YÜZDE 48,6'NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?


Deniz Baykal, 'Kemal Kılıçdaroğlu ben Cumhurbaşkanı adayıyım derse biz de tamam deriz, arkasında oluruz, adayımız o olur. Hayır, olma demeyi uygun görmeyiz. Doğal olarak Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı var. Kendisi uygun gördüğünde böyle bir karar alacaktır. Yüzde 49'u tutmanın yolu adayı netleştirmek' dedi.


BENİM TALEBİM YOK

Cumhuriyet Halk Partisi bir aday çıkaracaktır. Bu ciddi bir iştir. Ciddi bir sorumluğu olan bir iştir. Bunu net bir şekilde ifade ediyorum. Benim böyle bir talebim yok. Aday olacak kişi CHP'nin başına geçmeli.


GENİŞ TABANLI ADAY


Hatta ileri gidelim bir yöntem bulalım, MHP’nin üyelerinin tümü, Saadet Partisi’nin üyelerinin tümü, Demokrat Parti, Doğru Yol, ANAP kim varsa tümü, bir seçmen olarak belirleyelim. (HDP’yi katmadınız) Bir parti olarak Genel Başkanları içerde şu anda, Ahmet Türk’ü ben pekala Kürt oylarının temsilcisi olarak kabul ettim.

Daha geniş tabanın da doğru olacağına inanıyorum. Bir yöntem bulalım, güvenilirliğini bu konunun uzmanları garanti etsin. Toplumu ayağa kaldırma bakımından önemli. (Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa çekilsin) Sadece çekilsin demiyorum. Cumhurbaşkanı adayını genel başkan olarak CHP kurultayı seçsin diyorum. (Bunun için bırakması gerekmiyor mu?) Elbette o çağıracak zaten. Kurultayı toplayacak, başka çıkış yolu yok. Bazıları için üzüntü verici, tedirginlik yaratıcı olabilir. Birinin söylemesi gerekiyor, bu da benim görevim.”


ABDULLAH GÜL'LE TEMASIMIZ OLMADI


Şu an bir isim konuşmak doğru olmaz. Adayımız CHP'li olmayabilir. Adaylık için Abdullah Gül ismi gelirse ben ciddiye alırım. Varsa öyle bir niyeti değerlendirilir, çok gecikmemesi lazım. Şu ana kadar Abdullah Bey'den böyle bir talep gelmedi. Bu konuda bir temasımız olmadı.

İşte o anlar: