Gündem Erdoğan ve Yıldırım'dan Deniz Baykal'a ziyaret

Erdoğan ve Yıldırım'dan Deniz Baykal'a ziyaret

Paylaş
Erdoğan ve Yıldırım'dan Deniz Baykal'a ziyaret

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın doktoru Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş açıklama yaptı. Erkan İbiş, "48 saat yoğun bakımda olacak. İlk 48 saati, hele ki 24 saati yakından takip etmek gerekiyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde Baykal'ı hastanede ziyaret etti. Erdoğan'ın ardından Başbakan Yıldırım da Baykal'ı ziyaret etti

Ankara Tıp Fakültesi İbn-i Sina hastanesinde tedavisi devam eden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın doktoru Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve ekibi açıklama yaptı.

Erkan İbiş, "Kendisini gördüm, bilinci açık konuşabiliyor. Her olayın farkında. Güç kaybında geriye dönüş görülüyor ayağı oldukça toparlandı. 48 saat yoğun bakımda olacak. İlk 48 saati, hele ki 24 saati yakından takip etmek gerekiyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ZİYARET


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alınan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti.

Gün boyu Baykal’ın ailesinden ve hastane yönetiminden sağlık durumu ile ilgili bilgi alan Erdoğan, hastane yönetiminden son durum hakkında bilgi aldı. Erdoğan, daha sonra hastaneden ayrıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ZİYARET


Başbakan Yıldırım, eski CHP Genel Başkanı Baykal'ı, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ziyaret etti.


DESTİCİ'DEN BAYKAL'A GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altındaki CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı Baykal'ı telefonla arayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yakın çalışma arkadaşları ve danışmanlarından sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Ailesine, yakınlarına geçmiş olsun ve acil şifa dileklerini iletti.


UFAK ÇAPLI KANAMA TESPİT EDİLDİ

İlerleyen saatlerde Baykal’da ufak çaplı kanama tespit edildi. Bunun üzerine Baykal tomografiye alındı.
Tomografinin ardından Baykal'ın sabaha kadar izleneceği, ameliyata alınıp alınmayacağına karar verileceği öğrenildi.


Doktorundan açıklama:

-Bir boğulma hissiyle uyanıyor. Danışmanını arıyor. Bu önemli, danışmanını arayabiliyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. 6:30’ta özel bir hastaneye naklediliyor. Orada hemen MR’ı çekiliyor. MR’daki bulgular ve Deniz beyin sol tarafındaki güçsüzlük, güç azalması sebebiyle hastanemize acil müdahale için intikal ettiriliyor.

-8.00'de anjiyo ünitemize alınmış oldu. Beyne giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale ediliyor. Pıhtı başarıyla çıkarılıyor. Bu süreçte komplikasyon oluşmuyor beyne kan akımı normale dönüyor. Yoğun bakıma alnıyor. Kendisini gördüm, bilinci açık konuşabiliyor. Her olayın farkında. Güç kaybında geriye dönüş görülüyor ayağı oldukça toparlandı. 48 saat yoğun bakımda olacak.

-Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız beni aradılar detaylı bilgi aldılar.

-Tüm ani olaylarda ne kadar erken müdahale ederseniz o kadar iyi sonuç alabiliyorsunuz. Deniz bey öksürükle uyandığı sırada beyin hasarının doğurduğu sonuçla uyandı. Şans tabi. Uyanmayabilirdi de. Bu süreçlerde en önemli şey ilk 6 saatir. 6 saat geçmeden müdahale yapılması büyük şans. Büyük bir hasarla karşılaşabilirdik. Elbette ki iyileşme sürecinden sonra eski enerjisine kavuşacaktır. Beyin fonksiyonlarında herhangi bir şey yok. Çok rahat iletişim kuruyor. Akciğere tükürük kaçması oldu ona karşı da tedaviye başlandı. Her şey yolunda giderse görevinin başına dönecektir.

-Bu süreç çok önemli. Buradaki bulgular ne kadar kalacağını belirleyecek. İlk 48 saati, hele ki 24 saati yakından takip etmek gerekiyor. Şu anda Deniz bey yoğun tedavi altında olan bir hastamız.

-Tabii Deniz Bey, bizim öğrencimiz Ankara hukuk mezunu, 1959’da mezun oldu. Yine Mülkiye’de de doktorasını tamamladı. Ülke için önemli, biz bunun farkındayız. Herkese yapılıyor ama sizlerle beraber bu ihtimamı, süreci paylaşma ihtiyacını hissettik. Elbette duamız bundan sonraki süreç içerisinde hızla sağlığına, eski durumuna kavuşması olacaktır diye ifade etmek istiyorum.

-Bir kusması olmuş kusmayla akciğerlerine tükürük kaçmış.

DOKTORUNDAN YENİ AÇIKLAMA GELDİ:

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Her şeyden önce bilinci açık. Elbetteki bu olaylardan sonra 'hiç bir risk yoktur' diyemeyiz. O riskleri en küçük bir risk de olsa hekimler göz önünde bulundurmak zorunda.

Zaten arkadaşlarımız da bunu göz önünde bulunduruyorlar. Ateşini bekliyorduk, çok doğal, ödemi bekleriz. Ama bunlar mutlaka kontrol altında tutulmalı. Gelişmelere göre zaman zaman ilaç tedavisi de gerekebilir." dedi.


NÖROLOJİ DOKTORU CANAN IŞIKAY:


Deniz beyin son durumu geldiği duruma göre daha iyi. Kolu ve bacağındaki güçsüzlük oldukça düzeldi. Bizimle gayet güzel sohbet etti. Nerede olduğunu, başına neler geldiğini bilgileri kendisinden aldık. Hemen gelir gelmez damarın açılması seyrini olumlu etkileyecektir. Bundan sonra yoğun takip gerekiyor. özellikle ilk birkaç gün. Yakın takipte tutacağız, ondan sonraki asıl seyrini göreceğiz.