Gündem Deniz Baykal'ın doktorundan son dakika açıklaması

Deniz Baykal'ın doktorundan son dakika açıklaması

Paylaş
Deniz Baykal'ın doktorundan son dakika açıklaması

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın doktoru Prof. Dr. Erkan İbiş ameliyatın ardından açıklama yaptı. Erkan İbiş, "Deniz bey dün akşamdan beri uyutuluyor ve ziyarete asla izin vermiyoruz. Akşam 8 gibi uyandıracağız" dedi. Prof. Dr. Erkan İbiş, akşam saatlerinde yaptığı yeni açıklamada, 'Yeni bir operasyon söz konusu değil. Beyin ölümüne dair haberler doğru değil' dedi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın doktoru Prof. Dr. Erkan İbiş ameliyatın ardından açıklama yaptı. İbiş, "Deniz bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Beyne giden ana damarın tıkanması beyinde hasar olması... Bu gerçeği de bilmek lazım. Deniz bey dün akşamdan beri uyutuluyor ve ziyarete asla izin vermiyoruz" ifadelerini kullandı.


'BİLİNCİ KAPALI'


Deniz Baykal'ın doktoru Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın sağlık durumu hakkında akşam saatlerinde yeni bilgiler verdi.

İbiş, 'Yapılabilenin en iyisi yapılıyor. Bilinci kapalı, durumu ciddiyetini koruyor. Düne göre ufak bir iyileşme var. Şu anda uyutuluyor' dedi.

Yeni bir operasyon söz konusu değil. Beyin ölümüne dair haberler doğru değil. Sonucun nereye varacağını söylemek imkansız' dedi.




İşte satır başları...

48-72 saat kavramını ön plana çıkarmıştık. Bazı komplikasyonların olabileceğini söylemiştik. Beyin kanaması komplikasyonlardan biri olabiliyor. Diğer bir komplikasyon da kafa içi basıncın artması. Bunun da beyinde sağlam dokularda başka bir hasara yol açmaması için derhal müdahale ettiler. Elbette bu rahatlık beyin ödeminin olumsuz etkisini ortadan kaldırdı. Şu anda kanama yok o konuda içim rahat. Deniz beyin hem istirahatte tutulması nedeniyle şu anda uyutuluyor akşam 8 gibi tekrar tomografisi yapılacak. Baykal'a ziyaret kesinlikle yasak. Hiç kimsenin görüşmesine izin vermeyeceğiz.

Kafa içi basınç nedeniyle ameliyata alındı. Elbette bundan sonra yeni riskler oluşabilir. Şu andaki bulgularla devam ettiği taktirde tablonun

Deniz bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Beyne giden ana damarın tıkanması beyinde hasar olması... Bu gerçeği de bilmek lazım. Riskler beyin hastalıklarında her zaman vardır. Ama bütün imkanlarımız mevcut. Elden gelen yapılacaktır. Farklı tablolarla karşılaşabilir miyiz, olabilir. Arkadaşlar sürekli tedbirler alıyorlar. Güçsüzlük devam ediyor.

Her şey yolunda giderse akşam 8'deki tomografiden sonra uyandırılma sürecine girilecek.

Oran vermek mümkün değil. Gözlem ve takiple ortaya çıkar.

Sabah da uyutuluyordu. Dün akşam üzerinden itibaren uyutuluyor. Solunum desteği sağlanıyor. Kol ve bacak güçsüzlüğünün uyandırıldıktan sonra belli olacak. Hastanede ne kadar kalır, yoğun bakım süreci tamamlandıktan sonra belli olur.

Ben hep söylüyorum. Hastalık ciddi bir hastalık. O bağlamda risk her zaman var. Bir başka beyin hasarı oluşması riski. Çünkü bir de akciğer enfeksiyonu var. Mutlaka organ bozukluğuyla karşılaşabiliriz diye bir durum yok. Yoğun bakımda olduğuna göre önemli bir durum. Ama çok çok bir hayati riski var diye bu durumun yorumlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Dileğimiz hızla bu iyileşme sürecinin sonlanması ve Deniz beyi daha sağlıklı görebilmemiz.